FHŽL ŽA seniori II.: pohľad na tretí hrací víkend.

FHŽL ŽA seniori II.: pohľad na tretí hrací víkend.

V prvý októbrový víkend sa hralo už 3. kolo oboch hokejbalových líg. Viaceré súboje priniesli zaujímavé zvraty a prekvapivé momenty. Rajec B ale aj DANDY dokázali otočiť až trojgólové manko!!!

Nováčik z Vlkov má za sebou druhého náročného súpera. V premiérovom štarte ich preveril Rajec, v druhom vystúpení narazili na úradujúceho majstra z Rosiny. Opäť z toho bola síce prehra, ale so cťou. Rosinčania sa na prvé víťazstvo značne natrápili, obzvlášť v prvých dvoch tretinách, keď na tabuli svietilo stále „prijateľných“ 3:1. Vlci by na novučičkých dresoch mali mať zrejme aj srdiečko, lebo toho a bojovnosti majú na rozdávanie. Čoskoro novici herne vyzrejú a budú ťažkým súperom.

Na druhé piatkové stretnutie nastupovalo Sokol proti Krásnu. „Domáci“ mali z prvého kola prekvapujúci skalp Rosiny, naopak Krásno proti DANDY nestrelilo ani gól. Prvý sezónny prišiel až v úplnom závere stretnutia, keď Šimovi čisté konto „pokazil“ M. Miko, ale na bodový zisk nestačil. Sokolíci bezpečne viedli od začiatku až do konca. Michal „Plecháč“ Krkoška (Krásno): „V jednoduchosti je krása. To si Sparrowsáci povedali po zápase, keď prehrali 1:6. Od začiatku zápasu bol SOKOL lepší v každej časti hry a Krásno márne hľadalo cestu za úspechom. Mužstvo Krásna nevystrelilo počas zápasu poriadnu strelu na bránu, až v 3.tretine M.Miko znižoval jediným gólom Krásna na 1:6. Nič iné neostáva len trénovať, trénovať, trénovať!“ Za zmienku ešte stojí herný návrat Peťa Drvára. Bývalý extraligový hráč Žiliny sa po zranení kolena konečne objavil na hokejbalovom ihrisku. Urobil si kratšiu prestávku – sedem rokov.

V sobotu ráno privítalo posilnené Lodno neporazený Rajec. Doposiaľ jedno z najlepších jesenných stretnutí malo veľmi zaujímavý priebeh. Lodňanci v druhom dejstve vyhrávali už celkom luxusným náskokom troch gólov – 5:2, ale ani to nestačilo. Nasledovala totiž séria piatich gólov v rade od strelcov v žltých dresoch. Z prípadného záverečného tlaku už nič nebolo, lebo s chuťou hrajúci Belica po buly nešťastne zasiahol vysokou hokejkou Palka Bobota a s dvojitým menším trestom sa porúčal na trestnú lavicu. Práve počas početnej prevahy stanovil Rajec na konečných 5:7. Juraj Belica (útočník Lodno): „Na zápas proti Rajcu sa vždy teším, lebo viem, že v ňom nebude chýbať gólová zápletka. Ani tentoraz som nebol sklamaný. Zápas sme začali vo vysokom tempe a prvé minúty boli v našich rukách. Paradoxne sme inkasovali po dôraze v našom bránkovisku. Po tomto góle sme zapli ešte na vyššie obrátky a po niekoľkých akciách bývalého trojlístku z KNM B, svietilo na ukazovateli skóre 4:1 pre Lodno. Vtedy sme mysleli, že zápas dohráme vo voľnom tempe, ale zrazu prišlo vylúčenie a nahodená loptička skončila za prekvapeným brankárom. Po tomto góle sa Rajec zomkol a začal nás prevyšovať vo všetkých herných ukazovateľoch. Zubami, nechtami sme sa snažili udržať aspoň bod, ale skúsení a hlavne zohraní hráči z Rajca nám už nedali šancu. Na koniec môžem len skonštatovať, že vyhralo skúsenejšie mužstvo s väčšou chuťou po víťazstve.“

Aktéri nasledujúceho stretnutia DANDY a CEIT si zrejme zaumienili, že tucet gólov kolegov z rána prekonajú. Vyfešákovaní Danďáci s novou čierno-oranžovou vizážou (na obrázku) sa ani poriadne nezohriali a už prehrávali 0:3. Odpoveď však bola blesková, za 3 minúty a 9 sekúnd sa začínalo odznova 3:3. CEIT sa s tým ale nechcel zmieriť a v čase 23.14 opäť viedol, tentoraz 4:6. Veľmi elegantné a pozerateľné strenutie sa ale rozhodlo v poslednej štvrťhodinke. V jej úvode vyrovnal na 6:6 Miške a keď sa zdalo, že nerozhodný stav sa už nezmení, tak sa 2 a pol minúty pred sirénou opäť presadil Miške a prvýkrát počas duelu viedlo DANDY a hneď to znamenalo aj plný bodový zisk. CIET prvýkrát v sezóne prehral, naopak DANDY ide stále naplno, aj keď s veľkou dávkou šťastia. Maťo Krško (brankár DANDY): „ Pre mňa to bol ťažký zápas, nemohol som sa chytiť, Ceiti veľa striel nemali a keď, tak len samé prečíslenia, nájazdy, ťažký zápas pre brankára. Našťastie sme vyhrali o jeden gól, takže spokojnosť.“

 

Detaily zápasov:

HBC Rosina - HBC VLKY 5:1

TJ SOKOL Žirafa - Krásno Sparrows 6:1

HBK SHARKS LODNO - HBC Rajec 5:7

DANDY Group - HBK CEIT 7:6


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.