Extraliga Žilina: považské derby.

Extraliga Žilina: považské derby.

V sobotu 6. novembra 2010 pokračuje hokejbalová extraliga zápasmi 12. kola, ktoré je prvým odvetným. Žilinské žirafy cestujú na považské derby k „žirafám“ do Považskej Bystrice. V druhej časti tabuľky začína byť veľmi tesno a s blížiacim sa play-off môže byť každý bod veľmi dôležitý. „Považská“ sa, rovnako ako pred týždňom, predstaví na domácom ihrisku, ktoré má paradoxne v správe zriaďovateľ žilinského klubu. V ostatnom zápase Double Team vybojoval výhru 5:4 až po samostatných nájazdoch proti nováčikovi z L. Mikuláša, keď už prehrával 1:4. Rovnako bola blízko k remíze po riadnom hracom čase aj Žilina, ale sekundu pred záverečnou sirénou stratila všetky body s Pruským (2:3).

Úvodné meranie síl, ešte v septembri, dopadlo lepšie pre Žilinu. Relatívne pohodlne vyhrala 6:4. Avšak Považská je aktuálne na nelichotivom, predposlednom, jedenástom mieste. Obaja súperi by sa radi dostali do nadstavbovej časti a tak sa očakáva vyrovnaný zápas s množstvom osobných súbojov.

Lacko Michal, HBC Žirafa Žilina – kapitán: „V sobotnom dueli sa predstavíme v P. Bystrici, kde sa po niekoľkoročnom úsilí podarilo vybudovať regulárne ihrisko, ktoré spĺňa extraligové parametre. V zostave budú absentovať reprezentanti Lajčiak a Slovák, avšak aj napriek ich neúčasti a takisto absencii potrestaného Dubovca M., budeme viac-menej v plnej sile. Uvidíme kto sa postaví do bránky, pretože Škorvánkovi sa zvykne dariť v derby zápasoch. Po týždňovej pauze je pripravený naplno predviesť svoje schopnosti aj Maťo Krško. Zápas bude mať určite vybičovanú atmosféru, keďže sa súperi veľmi dobre poznajú, no my si nesmieme dovoliť strácať body so súpermi zo spodku tabuľky. Novinkou v tíme bude predpokladané zaradenie Stana Janíska do útočnej formácie.

 

Predpokladaná zostava Žilina: Krško (Škorvánek) - Pavlorek,  Bednár, Ratulovský., , Gamboš M., Hartel, Hulín, Chodelka - Dubovec A., Koštek, M., Cíba- Lacko, Kuna, Vojaský - Barbořák, Marjenka, Janísek.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.