SHbE: Branislav Štefan je v tejto sezóne na neudržanie.

SHbE: Branislav Štefan je v tejto sezóne na neudržanie.

Branislav Štefan je po osemnástom kole lídrom kanadského bodovania extraligy. Okrem toho je zároveň aj najlepším strelcom. Jeho "snajperské" schopnosti si mohli diváci všimnúť už počas baráže, kedy to bol prakticky on, kto Svidníku vystrieľal baráž.

"Nečakal som to, no vôbec nad tým nepremýšľam. Samozrejme to človeka poteší, ale dôležité je, že sa nám darí ako tímu," povedal nám líder produktivity.

Onedlho tridsaťročný útočník je rodákom z Michaloviec a v minulosti pôsobil v Komete Vrútky. Jeho skúsenosti tak nováčik veľmi potrebuje.

"Vo Vrútkach bola výborná partia, na tie časy spomínam rád. Vo Svidníku však hrám s hráčmi, ktorých poznám doslova od detstva. Hráme aj iný štýl hry, kým vo Vrútkach aj ostatných kluboch na západe sa hrá viac cez vysoké lopty, vo Svidníku hráme viac po zemi a technickejšie. To mi osobne vyhovuje oveľa viac," porovnal obe svoje pôsobiská Štefan.

Nováčik tak v mužstve má nielen výborného zakončovateľa, ale i hráča, ktorý už v extralige niečo odohral. A práve skúsenosti tento šikovný kanonier dokáže využiť. Je teda logické, že góly sa od neho čakajú v každom zápase.

"U nás je každý hráč rovnocenný a o góly sa starajú všetci. Akurát sa mi niekedy pošťastí byť na konci akcie. Možno pre mladších spoluhráčov som akousi ikonou, ale inak nie. Práve im však niekedy poradím, povzbudím ich a ak je treba, zvýšim aj hlas," prezrádza Branislav Štefan.

Svidník sa z boja o záchranu nečakane vyšvihol na priečky zaručujúce play off. Trojzápasovú víťaznú šnúru by východniari radi natiahli aj v sobotu, kedy cestujú na pôdu Považskej Bystrice.

"Je nám jasné, že ide o šesťbodový zápas. Taktika sa asi veľmi meniť nebude, keďže sa nám darí, ale uvidíme, čo povie tréner. Som ale rád, že pocestujeme s najsilnejšou zostavou, v akej sme túto sezónu snáď ešte ani nehrali," povedal Branislav Štefan pred možno kľúčovým zápasom sezóny pre Lion.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.