SHbE seniorov: Považská Bystrica tento rok v play off chýbať nebude.

SHbE seniorov: Považská Bystrica tento rok v play off chýbať nebude.

Považanom stačilo pred ostatným víkendom raz naplno zabodovať, aby si zaistili istotu play off. Nakoniec sa to podarilo až v nedeľu s priamym konkurentom z Ružinova, vo Vrútkach si Protef pripísal tesnú prehru.

"Kometa je na svojom ihrisku ťažkým súperom. My sme mali problémy s rozohrávkou, bola pomalá, zatiaľ čo domácim sa ako keby lepila loptička na čepele. Po našom vedúcom góle sme zaspali, Vrútočania potom strelili dva rýchle góly a my sme už nevedeli násjť recept na prelomenie ich obrany. Takáto prehra nás mrzela, radšej je v takýchto prípadoch prehrať rozdielom triedy, ako tesne o gól," hodnotil prvé víkendové vystúpenie mužstva jeho tréner Peter Kapralčík.

V nedeľu to však už bolo o niečom inom. Oba tímy, ako Považania tak i Ružinov, mali nôž na krku.

"Bolo to zo začiatku veľmi nervózne, práve preto, že obe mužstvá vedeli, o čo ide. My sme sa spočiatku sústredili najmä na pozornú defenzívu, dopustili sme sa však hrubej chyby a vlastným gólom sme dostali súpera na koňa. Po dohovore cez prestávku sme začať hrať ofenzívnejšie a z toho sme vyťažili vyrovnávajúci gól. Tretia tretina už patrila jednoznačne nám, Ružinovčania odišli najmä fyzicky, my sme ich hrou na tri päťky doslova ubehali. Nemohli sme nechať nič na náhodu, v poslednom kole nás totiž čaká líder tabuľky."

Považania sú teda po ročnej pauze opäť v play off a treba povedať, že zaslúžene. Jar ich zastihla vo výbornej forme a spolu s Pruským a Nitrou zatiaľ v tejto časti sezóny získali najviac bodov.

"Jeseň nám nevyšla najmä preto, že sme mali veľa zranených hráčov, najmä pri výpadku Bratinu sme nemali dostatočnú náhradu. Na jar sme zmenili herný systém, veľkým plusom bolo aj zapracovanie mladých hráčov, čo vnieslo do mužstva nový vietor. Hráme však konečne so srdcom. Nielen my, ale aj iné mužstvá vidia v našej hre podstatný rozdiel," chváli Kapralčík svoje mužstvo.

V poslednom kole privíta Považská Bystrica lídra z Pruského. Je možné, že práve Pruské bude súperom Double Teamu aj v play off. K tomu, aby sa tak stalo, ho však musí poraziť v riadnom hracom čase.

"Tak Prušťania by boli na play off pre nás hrateľnejším súperom ako Nitra. Nechcem však predbiehať, každý zápas je iný, musíme si počkať do soboty, ako to nakoniec dopadne," nechcel odkrývať kormidelník Považanov svoje tromfy.

V každom prípade to pri forme oboch tímov bude jedna z lahôdok pre tamojších divákov, ktorí určite ako je zvykom, prídu domácich povzbudiť v hojnom počte.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.