SHbE seniorov: na hokejbalovom Slovensku nič nové, majstrom opäť Nitra

SHbE seniorov: na hokejbalovom Slovensku nič nové, majstrom opäť Nitra

Tretí a zároveň rozhodujúci zápas o titul majstra Slovenska začal v Skalici vyrovnanou šachovou partiou. Domáci mali nôž na krku, hostia chceli sériu ukončiť v najkratšom možnom čase. Kto však v Skalici bol, ten videl, že skúsenosti sú v takýchto bojoch obrovskou výhodou a nezaplatiteľnou devízou.

Záhoráci totiž boli v istých fázach hokejbalovejší, no skúsené mužstvo Nitry hralo presne to, čo potrebovalo a najmä, bolo veľmi trpezlivé. V prvej tretine si šance vytvorili najprv hostia, gólovo sa mohla v úvode presadiť lajna Chovan - Slovák - Kašša. Vyšlo to však až Kučerkovi v desiatej minúte. Od tohto momentu spadla na domácich ešte väčšia psychická záťaž, zvlášť po tom, keď sa v druhej tretine presadil Kašša. Pre tohto matadora to bol zrejme posledný gól v drese Nitry.

"Už som to spomínal vlani, povedal som, že potiahnem ešte rok a skončím. Je toho už naozaj veľa, mám teraz kopu iných vecí, ktorým sa chcem venovať, samozrejme som niečo dĺžny najmä rodine. Hokejbal neopustím, chcel by som sa s ním rozlúčiť v drese Žiliny, no nateraz to bol môj posledný extraligový gól v drese Rytierov," povedal Róbert Kašša.

Tretia tretina patrila domácim, tí niekoľkokrát podkúrili brankárovi Polcovi i celej obrane, najviac však po akcii Rampáčka, po ktorom nasledovalo trestné strieľanie. To však sám faulovaný nepremenil, v ďalšej z mnohým presiloviek, ktoré hrala Skalica v tretej tretine však napokon predsa len rozradostil domácich fanúšikov Martinusík. Radosť však trvala iba pol minúty. Hrivnák po akcii Ladivera totiž opäť vrátil Nitre dvojgólové vedenie a zavŕšil tak nielen skóre stretnutia, ale i štvrtú majstrovskú sezónu.

Na jednej strane smútok, na druhej radosť a následné oslavy. Tradičný obrázok po skončení finálového zápolenia. Cez ten skalický tieň sklamania však predsa len bolo vidieť svetlo radosti a spokojnosti.

"Musíme mať hlavy hore, pred sezónou by sme toto nečakali. Porazilo nás až profesionálne mužstvo plné reprezentantov, s druhým miestom teda musíme byť spokojní," povedal strelec jediného gólu domácich Jaroslav Martinusík.

Po týchto slovách teda možno konštatovať, že titul je v správnych rukách.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.