Hokejbalisti u prezidenta Kisku: bol to zážitok na celý život.

Hokejbalisti u prezidenta Kisku: bol to zážitok na celý život.

Obhajcov titulu Majstrov sveta v hokejbale mužov (Švajčiarsko 2015) prijal v stredu 23. septembra 2015 pán prezident Andrej Kiska:

Róbert Kašša (útočník): „Pozvánka do Prezidentského paláca je pre nás veľkou poctou. Predsa len, sme „malý“ šport, ktorému sa veľa priazne politických špičiek či médií nedostáva. O to viac teší, keď vám za dlhoročnú a väčšinou nedocenenú snahu, poďakuje hlava štátu. Z úst prezidenta sa dobre počúvajú slová, že hokejbal je na Slovensku najúspešnejším športom, ktorého reprezentanti dosiaľ priniesli medailu z každého svetového šampionátu. Jeho poďakovanie za fantastickú reprezentáciu našej krajiny je pre nás fantastickým morálnym ocenením.“

(Foto: FB R. Kašša)

Stanislav Petrík (brankár): „Boli sme tam všetci hráči a realizačný tím, ktorí sme získali titul Majstrov sveta v Zugu. Pán prezident nám poďakoval za vzornú reprezentáciu a šírenie dobrého mena vo svete. Chvíľku sme sa rozprávali, zaujímalo ho aké máme podmienky na hokejbal, koľko tímov hrá extraligu a podobne. Každopádne, bol to veľký zážitok pre každého jedného čo tam bol, pre mňa osobne to bolo prvýkrát za tie roky, čo nás prijal prezident a som veľmi rád, že som sa toho mohol zúčastniť a potriasť si rukou s prezidentom."

(Foto: FB S. Petrík)

Milan Ladiver (útočník): „Ďakujeme za ocenenie nášho športového výkonu. Je vidieť, že tento šport má budúcnosť nielen v seniorských ale aj juniorských kategóriách. Žiaľ, nie vždy je takýto úspech docenený. Niektorí chlapci sa dočkali uznaní aj s najvyššími predstaviteľmi kraja tak, ako to bolo aj v našom prípade a touto cestou by sme veľmi radi poďakovali p. župani Blanárovi. Keď vás prijme najvyššia hlava štátu, je to zážitok na celý život. a obrovské zadosťučinenie za všetku tú drinu, všetky vložené financie z vlastných vrecák, prebdené noci v rozheganých autobusoch a popálených rúk z polnočného grilovania na ulici, aby sme nešli po zápase hladní spať, stáli za to. Boli to neopísateľne zábavné situácie, ktoré z nás spravili nielen športovcov s dvojkrížom na hrudi ale aj výborný kolektív, ktorý chcel vybojovať pre dres s dvojkrížom na hrudi čokoľvek. Podarilo sa "iba" vyhrať a obhájiť titul Majstra sveta. Tie minuté peniaze a čas stáli za to...,o to je to krajšie keď si vás všimnú aj mimo všetky "populárne" športy ako je hokej či futbal. Veľká vďaka pán Prezident, pán Župan. Možno sa v budúcnosti dočkáme uznania aj od ďalších vrcholných predstaviteľov mesta, alebo republiky za vzornú reprezentáciu."

Milan Beniač (útočník): Stretnutie s pánom prezidentom trvalo asi 30 minút. Najskôr nás oficiálne prijal a poďakoval za reprezentáciu Slovenska. Potom sa neoficiálne s nami rozprával a diskutoval. Mal už odísť, ale vybavili sme aby sa s nami odfotil a úplne v pohode súhlasil, fotil sa so skupinkami podľa miest :-), zážitok."

(Foto: FB M. Beniač)

Oficiálna tlačová správa:

https://www.prezident.sk/article/prezident-prijal-hokejbalistov-obhajcov-titulu-majstrov-sveta/


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.