PLAY-OFF: RONA (1.) nedostala postup zadarmo.

PLAY-OFF: RONA (1.) nedostala postup zadarmo.

Keď sme si s kapitánom RONy (1.) Lukášom Kršíkom písali pred štartom štvrťfinálovej série, bol si vedomý toho, že víťazstvo v základnej časti je iba číslo a play-off je nová súťaž. Ja som mu doplnil, že Revolution (8.) sú bojovníci, ktorí sa na vyraďovaciu časť vedia zomknúť. Čo bude chýbať po technickej stránke, vedia nahradiť buldočou bojovnosťou. A tak aj bolo.

Hneď v úvodnom zápase prekvapenie ako hrom. Veľmi vyrovnaný priebeh, množstvo súbojov v strede ihriska, málo gólov. V predĺžení nevyužilo početnú prevahu ani jedno družstvo. Až sa necelú minútu pred samostatnými nájazdmi odtrhol Dolník a zo sóla rozhodol.

Iba prostredný duel série ukázal, kto vyhral základnú časť a kto postupoval až z posledného miesta skupiny A. Rona bola výrazne pohyblivejšia a efektívnejšia v koncovke, Revolution si splnili cieľ aby po prvom víkende bol stav nerozhodný 1:1.

Pohľadnú sériu rozhodol tretí duel a mal všetko čo by posledné stretnutie v play-off malo mať. Po opatrnom úvode otvorilo skóre Revolution. Rona rýchlo odpovedala a do prestávky už aj viedla 2:1. Keď to bolo v prostrednom dejstve už o dva góly, 3:1, zdalo sa, že je rozhodnuté. Opak bol takmer pravdou. Do konca druhej štvrťhodinky strelilo Revolution kontaktný gól a hneď to bolo z ich pohľadu veselšie, 3:2. A ešte veselšie to bolo v 35.00, keď na svetelnej tabuli svietilo neuveriteľných 3:4. To už ale RONA zabrala na 150%. Rýchlo vyrovnala a v poslednej pätminútovke definitívne strhla víťazstvo na svoju stranu a tým aj postup medzi zostávajúce kvarteto.

Kompletný priebeh rozhodujúceho stretnutia si môžete pozrieť zo záznamu živého vysielania. V popise videa nájdete priame odkazy na všetky gólové momenty:

RONA splnila papierové predpoklady, ale nedostalo to zadarmo. Revolution sa nemajú za čo hanbiť. Predviedli oduševnený výkon a favorita potrápili nad očakávania. Víťaz základnej časti postupuje ďalej. V semifinále mu bude súperom sedmička - Euroimpex.

Štvrťfinálová séria, skupina A:

(1. zápas), 20.6.2020, HBK RONA Rozkvet - HBC Revolution 2:3 pp

(2. zápas), 21.6.2020, HBC Revolution - HBK RONA Rozkvet 1:6

(3. zápas), 27.6.2020, HBK RONA Rozkvet - HBC Revolution 7:4


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.