ZEX: rozhovor s trénerom M. Chlebanom.

ZEX: rozhovor s trénerom M. Chlebanom.

Titul Majsteriek Slovenska vo florbalovej extralige žien patrí premiérovo Žiline. Vo finálovej sérii si UNIHOC Žirafa Žilina poradil s Pruským v pomere 3:1. Žilinčanky aj ich tréner Marián Chlebana si na tretí „pokus“ splnili sen. Radostnú zlatú eufóriu ale postupne vystrieda bežná realita aj s ňou súvisiace „majstrovské starosti“. Nielen o uplynulom ročníku ale aj o blízkej budúcnosti sa rozprávame s M. Chlebanom:


Otázky (8)

  1. kcepec (autor rozhovoru). ID: 7. Pridaná 30.05.2011 18:48.
    1. Žirafám sa až pri tretej finálovej účasti podarilo získať zlato. Čo bolo tentoraz iné ako v dvoch predchádzajúcich finálových sériách?

    Marián Chlebana (p.t.): Obe predchádzajúce účasti vo finále sme prehrali v hlavách, baby boli mladé, nemali toľko skúseností. Tento rok sme po psychickej stránke boli pripravení a nenechali sme nič na náhodu.

  2. kcepec (autor rozhovoru). ID: 8. Pridaná 30.05.2011 18:49.
    2. Ako by si s odstupom času zhodnotil celú sezónu, čo sa podarilo splniť a čo nie?

    Marián Chlebana (p.t.): Sezóna patrila k tým najvydarenejším, aké som tu v Žiline zažil, ale nie len z toho dôvodu, že sme získali titul. Od začiatku sa nám podarilo do družstva zapracovať nové hráčky, vyhýbali sa nám zranenia a veľmi dobre sme obstáli po základnej časti. Zdobila nás super hra v obrane a v útoku sa presadzovalo viacero hráčiek. Vďaka výborným tréningovým podmienkam na Vendelína Javorku sme nacvičené veci využívali v zápasoch. Vytvoril sa super kolektív, ktorý je základom úspechu. Negatíva som v tejto sezóne nezaznamenal.

  3. kcepec (autor rozhovoru). ID: 9. Pridaná 30.05.2011 18:49.
    3. V extralige sa už pohybuješ niekoľko rokov, ako sa súťaž mení?

    Marián Chlebana (p.t.): Z roka na rok sa súťaž vyrovnáva a družstvá ktoré zaspali na vavrínoch sa prepadli na spodok tabuľky. Pre úroveň ligy je len dobré, že počas náročnej základnej časti je veľa vyrovnaných zápasov.

  4. kcepec (autor rozhovoru). ID: 10. Pridaná 30.05.2011 18:49.
    4. Sezóna sa skončila, aký program čaká kolektív v najbližšom období?

    Marián Chlebana (p.t.): Momentálne baby absolvovali Slovenský pohár a čakajú ich letné turnaje na spestrenie. Oficiálne sa celý tím stretávame 18. júla na začiatku letnej prípravy. 25. júla odchádzame na 5 dňové sústredenie do lyžiarskeho strediska Skalka pri Kremnici. Potom nás čaká najväčší klubový turnaj na svete Czech open a potom Európska kvalifikácia, samozrejme ak sa nájdu potrebné financie.

  5. kcepec (autor rozhovoru). ID: 11. Pridaná 30.05.2011 18:50.
    5. Ako Majsterky Slovenska si dievčatá zabezpečili účasť na kvalifikácií do Európskeho poháru, ktorá sa uskutoční v Slovinsku. Aké je to podujatia a čo by prípadný postup znamenal?

    Marián Chlebana (p.t.): Európsky pohár vo florbale (EFC) je turnaj víťazov jednotlivých krajín, ktoré sa nenachádzajú v top štvorke IFF rankingu. Top štvorka hrá Ligu majstrov a toto je obdoba futbalového PVP. Hlavnú súťaž EFC tvoria tímy na 5.,6.,7.,8. mieste v celkovom ženskom IFF rankingu. Dve miestenky si vybojujú tímy z kvalifikácie. Hlavný turnaj sa koná v Poľsku.

  6. kcepec (autor rozhovoru). ID: 12. Pridaná 30.05.2011 18:50.
    6. Prečo hrá Slovensko iba kvalifikáciu a s akými súpermi sa stretne?

    Marián Chlebana (p.t.): Zaradenie do kvalifikácie a nie do hlavnej fázy turnaja je odzrkadlením postavenia Slovenskej reprezentácie v IFF rankingu. Kvalifikáciu budú tvoriť víťazi jednotlivých líg. Tipujem, že môžeme naraziť na rusky, talianky, maďarky, holanďanky, španielky, slovinky. Prihlásených by malo byť približne 4 - 8 tímov.

  7. kcepec (autor rozhovoru). ID: 13. Pridaná 30.05.2011 18:50.
    7. Účasť na takomto podujatí obnáša nemálo organizačných starostí a výrazné finančné náklady? Podarí sa ich zvládnuť?

    Marián Chlebana (p.t.): Čo sa týka organizácie tej sa nebojím, zvládli sme aj akcie s väčším počtom ľudí. Či sa podarí nazbierať finančné prostriedky je otázne, pretože podpora športu na Slovensku neexistuje. Bude aj na samotných hráčkach či dokážu pritiahnuť sponzorov cez rodičov, alebo si zaplatia nemalú sumu. Momentálne máme vybavenú dopravu a chýba doriešiť ubytovanie. Slovinsko je veľmi drahá krajina.

  8. kcepec (autor rozhovoru). ID: 14. Pridaná 30.05.2011 18:51.
    8. V kádri sú viaceré hráčky, ktoré budú priebežne odchádzať na vysoké školy alebo ich lanária viaceré české kluby. Aké zmeny očakávaš (príchody/odchody) pred novou sezónou?

    Marián Chlebana (p.t.): Z tímu na vysokú školu odchádza len Petra Sudeková. Alexandra Ferencová sa rozhodne počas letnej prípravy a viac odchodov nemám hlásených. Do tímu pribudnú dve staronové hráčky, ktoré sa vrátia zo štúdia v zahraničí. Jedná sa o Veroniku Pollákovú a Miroslavu Kadučákovú. V pláne je doplniť družstvo ďalšími hráčkami, ale to je zatiaľ v štádiu riešenia.

Nie je možné pridávať otázky.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.