WCH2011: M. Ladiver: „Dôležitá bude efektivita streľby“.

WCH2011: M. Ladiver: „Dôležitá bude efektivita streľby“.


Nad štartom Žilinčana Milana Ladivera na MS v Bratislave visel otáznik. Ešte desať dní pred štartom šampionátu nevedel tento útočník HBK Nitrianski Rytieri, či mu sval dovolí zúčastniť sa tohto podujatia.


Bolo by to veľké sklamanie, keby ste zo zdravotných dôvodov nemohli hrať?

Mrzelo by ma to, ale zdraviu sa nedá rozkázať. Táto sezóna je taká špecifická. Po prestupe do tímu Nitrianskych Rytierov sa mi začalo dariť, mal som dobrý pocit z hry, ale prišli zranenia. Čím som sa viac v zápasoch snažil, tým sa mi to vracalo v podobe zranení. Na turnaji v Plzni ma v reprezentačnom dueli s Českom trafil jeden domáci hráč hokejkou do tváre. Museli ma zošívať. Mal som zopár stehov nad obočím a pod lícom. Dosť to bolelo. Domov som sa vrátil s monoklom. Počas sezóny som mal pre zmenu vyrazené zuby. No a v semifinálovej sérii našej extraligy som si natiahol sval, ktorý má stále prenasleduje. Keďže to bolo play-off a chcel som pomôcť tímu, nastupoval som do stretnutí nie úplne v poriadku. Hral som aj s bolesťami. Žiaľ, týmto som si nanešťastie predĺžil dobu liečenia. Chodím po vyšetreniach a snažím sa dať dohromady, aby som bol stopercentne pripravený na MS. Verím, že na šampionáte nebudem chýbať!


Jeden svetový šampionát ste už absolvovali. V roku 2009 v Plzni ste boli v slovenskom tíme, ktorý skončil na 3. mieste. Nedalo sa vtedy uhrať viac?

Mohli sme postúpiť do finále, ale nezvládli sme záver zápasu s Českom. Nad domácimi sme vyhrávali už 4:2, ale potom sme spravili dve chyby, ktoré súper využil. O víťazovi sa nerozhodlo v riadnom hracom čase, a tak sa predlžovalo. V ňom mali Česi viac šťastia a vyhrali 5:4. Tento šampionát bol kvalitný, nielen, čo sa týka hry, ale aj zázemia, štadióna a návštevnosti. Plzenské publikum dokázalo na zápasoch Čechov vytvoriť pekelnú atmosféru. Na našom dueli bolo sedem alebo osem tisíc divákov a na finále ešte viac. Bol to môj prvý svetový šampionát. Som rád, že sme získali aspoň bronz. Skoro som štartoval aj na MS 2007 v Nemecku, ale mal som povinnosti v Amerike.


V zápase o bronz ste zdolali nevyspytateľné USA, ktoré vo štvrťfinále šokujúcu vyradilo obhajcu trofeje Kanadu.

Američania boli nepríjemní, ale napokon sme ich zdolali 5:2. Dal som jeden gól, na ktorý mi prihral Michal Hrivnák, terajší spoluhráč z Nitry. Bol to môj prvý reprezentačný zásah. Loptičku som si odložil na pamiatku.


Česi pred dvoma rokmi využili výhodu domáceho prostredia na prvenstvo. Teraz bude mať rovnakú možnosť Slovensko. Podarí sa nám v Bratislave vrátiť na svetový trón po dvanástich rokoch?

Všetci by sme si to želali, ale bude to veľmi ťažké. Verím, že nás fanúšikovia podržia a budú nás podporovať za každých okolností. Som presvedčený o tom, že hráči, ktorí budú v daný moment na hracej ploche, vydajú zo seba všetko a siahnu si až na dno svojich síl. Pocit zodpovednosti bude síce veľký, nikto nebude chcieť doma sklamať, ale mali by sme potvrdiť, že patríme k absolútnej svetovej špičke. Ak nám bude priať šťastie, môže to byť aj zlato.


Čo bude rozhodovať o titule?

Hráči musia byť kondične dobre pripravení, mali by nielen dominovať v osobných súbojoch, ale aj vedieť hrať takticky a technicky. Dôležitá bude efektivita streľby. My si dokážeme vypracovať veľa šancí, ktoré nepremeníme. To musíme zmeniť a byť v koncovke pohotovejší.


Slovensko má jeden svetový primát. V roku 1999 sa vo Zvolene stalo majstrom sveta v hokejbale.

Vtedy som bol v juniorskom veku, ešte som hrával hokej a pripravoval som sa s tímom na nový ročník. Tento skvelý hokejbalový úspech som vnímal prostredníctvom médií. Zobral som to na vedomie. Keď som prestal hrať hokej, začal som sa systematicky venovať hokejbalu. V tomto športe sa mi začalo dariť a prepracoval som sa do reprezentácie. Ani som nedúfal, že sa môžem dostať na takúto úroveň.

(zdroj: mediálny partner MS Bratislava 2011 – www.zilinskyvecernik.sk)


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.