SHbE – Žilina: v dvojkole vonku aj doma.

SHbE – Žilina: v dvojkole vonku aj doma.

Slovenská hokejbalová extraliga v oboch pravidelných kategóriách beží naplno a počas druhého októbrového víkendu ju čaká už druhé dvojkolo. Predstavia sa v ňom mladí aj „starí“. Z troch zápasov obstarajú dva seniori a jeden duel čaká aj U19. V sobotu to bude zhodne vo Vrútkach, na druhé deň na Závaží proti Jokeritu Petržalka.


U19

Žirafky cestujú k tradičnému súperovi. Vždy sa v súbojoch nehrá „iba“ o body, ale historická rivalita sa prejavuje aj v množstve súbojov a v „nadštandardnom“ nasadení. Okrem toho majú Žilinčania Kométe aj čo vracať. V ostatnej sezóne sa príliš nepredviedli a Vrútočania vyhrali obe merania síl (vzájomné zápasy TU). Aj teraz sú domáci favoritom, avšak žirafky majú ideálny vstup do sezóny. Zatiaľ v troch vystúpeniach získali plný počet bodov a vedú ligový pelotón. Po minulotýždňovej previerke s Medokýšom „A“ je tu ďalšia, možno kľúčová, previerka.


Sobota 8.10.2011, U19 – 7. kolo o 11.00 hod

Vrútky U19 - Žirafa ŽA U19


Seniori

Seniorov čaká dvojkolo. V sobotu, rovnako ako mladší kluboví kolegovia, sa predstavia vo Vrútkach. V nedeľu, po tretíkrát, pred domácim publikom proti Jokeritu Petržalka. Nelichotivá situácia v tíme, ktorý má zatiaľ na konte iba prehry, sa počas týždňa radikálne zmenila. Utorňajší tréning nahradil tímový riadený pohovor a diagnostika. Vo štvrtok už na trénerskej lavičke stál, prvýkrát v histórii, človek „z vonku“. Zvyšok jesennej časti bude pod taktovkou skúseného hokejového a florbalového trénera Dušana ONDRUŠA. Vyriešila sa tak akútna situácia, keď doterajší Michal Lacko sa po zranení opäť vracia do hry a Vladimír Krakovský sa už viac venuje rodinným záležitostiam.

Sobotná zostava bude nie úplne ideálna. Chýbať budú útočníci ako Kuna, Petný alebo Slovák. Tí sa k mužstvu pripoja až doma. Žirafy môžu iba prekvapiť. Vrútky sú určite favoritom, ale tým je proti Žiline v súčasnej situácii asi každý celok. V sobotu môžu iba prekvapiť a konečne sa naštartovať. Naopak, na druhý deň by proti nováčikovi (v netradičnom čase o 13.30, čaká sa na príchod rozhodcov z P. Bystrice) konečne mohli žltozelení ukázať, že hokejbal nezabudli hrať. Tento duel bude možné opäť sledovať aj prostredníctvom „živého“ textového prenosu.


Sobota 8.10.2011, seniori – 7. kolo o 13.00 hod

Vrútky - Žirafa Žilina

Nedeľa 9.10.2011, seniori – 8. kolo o 13.30 hod na Závaží

Žirafa Žilina - Jokerit BA – „LIVE“


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.