A. Ferencová: postup zo skupiny by bol úspechom.

A.	Ferencová: postup zo skupiny by bol úspechom.

Slovenskú ženskú florbalovú reprezentáciu čaká v najbližších dňoch doposiaľ najdôležitejšie vystúpenie na medzinárodnej scéne. V nedeľu 4. decembra 2011 totiž vo švajčiarskom St. Gallen začínajú Majstrovstvá sveta žien 2011 v kategórii A (oficiálna web stránka). Slovensko bude mať medzi elitou premiéru. O šampionáte sa rozprávame s reprezentantkou a obrankyňou extraligového UNIHOC Žirafa Žilina – Alexandrou Ferencovou.


Otázky (7)

  1. kcepec (autor rozhovoru). ID: 74. Pridaná 02.12.2011 17:06.
    1. Slovensko prvýkrát v histórii vstúpi medzi najlepšie ženské kolektívy sveta.

    Alexandra Ferencová: Vďaka minulosezónnej kvalifikácii v Poľsku sa nám podarilo uhrať historický úspech a postúpiť do A kategórie, medzi svetovú florbalovú „smotánku“. Slovensko sa tam ocitne prvýkrát, napr. mužskí „kolegovia“ ešte stále čakajú na povestný posledný krôčik.

  2. kcepec (autor rozhovoru). ID: 75. Pridaná 02.12.2011 17:06.
    2. Pred úvodným hvizdom prebiehajú dlhé mesiace príprav, ako vyzerala slovenská?

    Alexandra Ferencová: Žiaľ, slovenská reprezentácia nemala špeciálnu prípravu. Jedno sústredenie sme absolvovali v Nitre, kde sme nahrubo poskladali jednotlivé formácie a vyskúšali sme dva herné systémy, ktoré by sme potom chceli predviesť aj na majstrovstvách.

  3. kcepec (autor rozhovoru). ID: 76. Pridaná 02.12.2011 17:06.
    3. Ako veľmi to môže káder poznačiť nielen po stránke športovej ale aj „vzťahovej“, nebude absentovať tímový duch?

    Alexandra Ferencová: Kolektív máme aj napriek tomu veľmi dobrý, každý s každým si rozumie, dievčatá sa poznajú z extraligy, kvalifikácie ale aj z iných spoločných podujatí. Problémom môže byť zohranosť, keďže sme nemali možnosť absolvovať viac spoločných sústredení.

  4. kcepec (autor rozhovoru). ID: 77. Pridaná 02.12.2011 17:07.
    4. Z akých hráčok je výber poskladaný?

    Alexandra Ferencová: Každá z nás je aktívnou hráčkou extraligy, pričom trio hráva najvyššiu súťaž v susedných Čechách (Košturiaková, Janegová a Ferenčíková). Zo slovenských klubov má najpočetnejšie zastúpenie majstrovská Žilina, jej dres oblieka až pätica – Ferencová, Klapitová, Backová, Kadučáková, Polláková. Najmenej početné zastúpenie bude mať Pruské – jedna hráčka. Kapitánkou bude skúsená exŽilinčanka Lucia Košturiaková z Herbadentu Praha. Väčšina dievčat má skúsenosti z medzinárodných podujatí.

  5. kcepec (autor rozhovoru). ID: 78. Pridaná 02.12.2011 17:07.
    5. Poďme k samotnému turnaju, aký má herný systém?

    Alexandra Ferencová: Dĺžka zápasov je klasická 3 x 20 min. čistého času. Je tam 16 tímov rozdelených do 4 skupín po štyri, v rámci skupiny sa stretne každý s každým, do vyraďovacej časti postupujú prví dvaja. Slovensko má v skupine Maďarsko, Nórsko a Česko.

  6. kcepec (autor rozhovoru). ID: 79. Pridaná 02.12.2011 17:07.
    6. Aké sú ambície a očakávania?

    Alexandra Ferencová: Favoritom našej skupiny sú jednoznačne Češky. O ďalšom postupujúcom asi rozhodne duel medzi Slovenskom a Nórskom. Veľkým úspechom je už samotná prítomnosť vo Švajčiarsku Splneným cieľom by bola účasť vo vyraďovacej časti, naopak sklamaním by bolo posledné miesto v skupine.

  7. kcepec (autor rozhovoru). ID: 80. Pridaná 02.12.2011 17:07.
    7. Ako vyzerajú posledné hodiny pred šampionátom?

    Alexandra Ferencová: Odchod je v piatok 2.12.11 o 23.00 hod. z Bratislavy. V priebehu soboty by sme mali docestovať (autobusom) do dejiska, tam nás čakajú dva tréningy a v nedeľu úvodný zápas proti Maďarsku.

Nie je možné pridávať otázky.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.