Rozprávame sa : s Milanom Beniačom (Rytieri Nitra).

Rozprávame sa : s Milanom Beniačom (Rytieri Nitra).

Športovo vyrástol, narodil sa a žije v Žiline, študuje v Banskej Bystrici, hráva v Nitre – proste svetobežník. Do 18 rokov ho bavil hokej a popritom už okúsil aj mestskú ligu v hokejbale. Po kariére aktívneho hokejistu už „opáčil“ aj najvyššiu hokejbalovú súťaž . Hneď v premiérovom ročníku získal so žirafami striebro na Európskom pohári klubov v Martine (2005). Pred sezónou 2010/11 dostalo jeho žlto-zelené srdiečko ťažký infarkt a odvtedy má belasú farbu. Malá líška ryšavá sa hráčsky presunula pod Zobor, kde už druhým rokom háji česť Nitrianskych rytierov. Prvá sezóna v Nitre mala majstrovský vrchol. Doplnil tak bronzy spod Dubňa. Niekoľko placiek už pozbieral aj v „príbuznom“ extraligovom florbale, tretie miesto so Žilinou a zlato s HKL-MJM Petržalka. Paradoxne je tak majstrom v dvoch športoch, ale nie v drese rodného klubu. Pred ostatnými Majstrovstvami sveta v Bratislave (2011) bol členom širšieho reprezentačného výberu – Milan „Benny“ Beniač (útočník, 27).


Otázky (10)

  1. kcepec (autor rozhovoru). ID: 102. Pridaná 10.02.2012 17:20.
    1. Po jesennej časti ste na prvom mieste, s náskokom piatich bodov pred dobiedzajúcim Ružinovom. Za touto dvojicou je už „priepasť“, čiastkový cieľ asi splnený?

    Milan Beniač (benny): Môžem povedať, že určite prevláda spokojnosť na našej strane s tým,že sme "jesenný majstri". Veľkú rolu však zohralo, že sme prakticky jesennú časť odohrali len na domácom ihrisku,kde by sme body strácať nemali a to sa nám aj podarilo, tak povediac na jednotku :)

  2. kcepec (autor rozhovoru). ID: 103. Pridaná 10.02.2012 17:20.
    2. Na konte máte iba jednu prehru, práve s Ružinovom, ale asi nie všetky stretnutia boli také jednoduché?

    Milan Beniač (benny): Určite môžem povedať, že ani jeden zápas nebol jednoduchý, aj keď podľa výsledku by sa tak mohlo zdať. Každé mužstvo, ktoré prišlo do Nitry hrať, sa snažilo takticky pripraviť s úmyslom uhrať prijateľný výsledok. Často sa stalo, že sme útočili do plných, kedy sa celá päťka súpera snažila len brániť a hrať na protiútoky. V takýchto zápasoch je veľkou výhodou,že hráme na kompletné štyri formácie a máme čas sa na striedačke aj vydýchať. Nechcem byť konkrétny , ale z môjho pohľadu boli všetky zápasy ťažké, nakoľko je tento rok liga, čo sa týka herného prejavu vyrovnaná.

  3. kcepec (autor rozhovoru). ID: 104. Pridaná 10.02.2012 17:21.
    3. „Karta“ sa už obrátila, po šnúre domácich zápasov pod strechou máte až do konca základnej časti už iba stretnutia vonku a teda na ihriskách súperov. Zrejme veľký rozdiel?

    Milan Beniač (benny): Ani si nemyslím. Veľa chalanov už má na "betóne" odohraných množstvo zápasov .Navyše celú zimnú prípravu absolvujeme na hokejbalovom ihrisku v Nových Zámkoch, kde je betónový povrch. Jediným rozdielom môžu byť rozdielné rozmery ihrísk, na ktoré si budeme musieť zvyknúť, ale som si istý,že to zvládneme.

  4. kcepec (autor rozhovoru). ID: 105. Pridaná 10.02.2012 17:21.
    4. Nitra je zázemím a finančným zabezpečením niekde úplne inde ako zvyšok extraligového pelotónu. Podmienky, ktoré sú snom každého hráča hokejbalu?

    Milan Beniač (benny): Ľudia, ktorí sa starajú o hokejbal v Nitre to berú skutočne vážne a my hráči sme im za to vďační. Vytvorili nám také podmienky, aby sme sa sústredili len na hru. My sa im to snažíme vrátiť predvedenou hrou a samozrejme dobrými výsledkami.

  5. kcepec (autor rozhovoru). ID: 106. Pridaná 10.02.2012 17:22.
    5. Druhou stranou mince je, že funkcionári očakávajú vždy maximum. Je cítiť tlak na hráčov resp. trénera?

    Milan Beniač (benny): Tlak je predsa na každé mužstvo v podstate rovnaký. Aj mužstvo, ktoré prehrá veľa zápasov resp. sa mu nedarí cíti určitý tlak, že musí už prelomiť negatívnu sériu. Nenazval by som to teda tlakom, ale zodpovednosťou, voči funkcionárom.

  6. kcepec (autor rozhovoru). ID: 107. Pridaná 10.02.2012 17:22.
    6. Nitra prvú extraligovú účasť v minulej sezóne premenila na zlato. Nechýba už tento rok „majstrovská“ motivácia?

    Milan Beniač (benny): Určite NIE :) Sme skvelá partia a myslím si, že všetci sme "hladní" po ďalšom úspechu. Nie nadarmo sa hovorí, že obhájiť titul je ťažšie ako ho získať, Takže v tomto problém určite nevidím.

  7. kcepec (autor rozhovoru). ID: 108. Pridaná 10.02.2012 17:22.
    7. Domácu hraciu plochu na zimnom štadióne máte pod ľadom, kde prebieha tréningový proces?

    Milan Beniač (benny): Trénujeme v Nitre na futbalovom ihrisku a ako som už spomínal aj na hokejbalovom ihrisku v Nových Zámkoch.

  8. kcepec (autor rozhovoru). ID: 109. Pridaná 10.02.2012 17:22.
    8. Akú podobu má zimná príprava, vyhrali ste Pilsen Cup, asi spokojnosť?

    Milan Beniač (benny): V Nitre na futbalovom ihrisku behávame, snažíme sa nabrať kondíciu a samozrejme si zahráme aj futbal. V Nových Zámkoch je príprava zameraná na hokejbal. Čo sa týka celkovej výhry na turnaji v Plzni určite spokojnosť. Aj keď prvé zápasy na turnaji tomu určite nenasvedčovali. Po druhom prehratom zápase sme si s chalanmi v kabíne sadli a povedali, že takto to ďalej nejde. Zmenili sme celkový prístup k zápasu a hneď v ďalšom zápase s Plzňou to bolo aj vidieť. Vrátili sme sa k našej hre a dostavil sa aj úspech.

  9. kcepec (autor rozhovoru). ID: 110. Pridaná 10.02.2012 17:22.
    9. Dôjde v kádri k nejakým zmenám?

    Milan Beniač (benny): Do zostavy by sa mal pomaly vrátiť Miško Ecker, ktorý bol celú jeseň zranený. Na skúške sú ešte Kalužnyj a Sušinskyj, ale mám pocit,že neuspejú :D:D:D

  10. kcepec (autor rozhovoru). ID: 111. Pridaná 10.02.2012 17:23.
    10. Na cieľ v jarnej časti je asi zbytočné sa pýtať. Bude obhajoba titulu ťažšia ako zisk?

    Milan Beniač (benny): Na jar máme ťažký žreb. Až tieto zápasy preveria našu silu, preto sa budeme sústrediť na to, aby sme zvládli úspešne základnú časť a potom sa uvidí. Preskakovať niektoré kroky sa nevypláca a nebudem to robiť ani ja.

Nie je možné pridávať otázky.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.