SHbE seniorov: pre žirafy možno rozhodujúci víkend.

SHbE seniorov: pre žirafy možno rozhodujúci víkend.

Žilinčanov čaká, počas tretieho jarného víkendu, možno rozhodujúce duo stretnutí. V sobotu sa totiž predstavia v Považskej proti tamojším „žirafám“, ktoré sú momentálne na siedmom mieste. O deň neskôr pocestujú do hlavného mesta, kde ich bude v dohrávke hostiť deviaty Jokerit Petržalka. Paradoxne sa tak počas dvoch dní „pobijú“ o dôležité body s tabuľkovým susedom pred a pod, žirafy sú momentálne medzi nimi. Za úplne vysnených, ideálnych podmienok, v prípade plného bodového zisku, by mohli stále poškuľovať po siedmej priečke. Naopak, ak by vôbec nebodovali, prepadnú sa nižšie – mimo postupového pásma do play-off.


V sobotu
to bude na Považí „žirafácke“ derby. Jesenné meranie síl pod Dubňom lepšie zvládli žltozelení – 4:2. Odveta bude ale o niečom inom. Považská sa už v bránke môže naplno spoľahnúť na Bratinu, ktorý veľa gólov nedostáva. Z ostatných troch zápasov inkasoval iba 4 „kúsky“ a to chytal proti Pruskému, Martinu a Vrútkam. Domáci sú silní proti súperom z hornej časti ligového pelotónu. Pred svojim publikom sa tešili trebárs proti LG, alebo Kežmarku. Avšak prehry prišli prekvapujúco proti tímom „zdola“- Profisu, alebo vysoká s nováčikom Jokeritom – 1:5. Aj po sobote by táto „tradícia“ mohla zostať zachovaná :) .


V nedeľu
to bude ešte dôležitejšie. V Bratislave sa odohrá priamy súboj o poslednú - ôsmu, miestenku do nadstavbovej časti. Ak sa Žilinčanom nepodarí niečo „uhrať“ už o deň skôr, budú ešte pod väčším tlakom. Jokerit je nabudený po zdolaní LG. Mužstvo výrazne ťahá skupinka exSkaličanov. Už na jeseň to bolo v Žiline tesné (2:1), zrejme vyrovnané to bude aj tentoraz.

Žirafy by mali zakaždým nastúpiť s tromi formáciami, ale jednotlivé dni sa budú mierne líšiť. Na prvý zápas sa nedá počítať s obrancom Pavlorekom a zrejme ani s niektorými mladíkmi z U19. V nedeľu potom bude chýbať znova „bek“ – Bednár, ale „dospupné“ už budú mladé žirafky. Po dlhom čase sa k mužstvu pridá aj zlý chlapec – Paľko Slovákovie.


Sobota 10.3.12, 23. kolo o 11.00 hod.

Double Team PB - Žirafa Žilina

Nedeľa 11.3.12, 21. kolo (dohrávka) o 15.00 hod.

Jokerit BA - Žirafa Žilina


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.