SHbE seniorov – Žilina: veľmi rozdielne výkony.

SHbE seniorov – Žilina: veľmi rozdielne výkony.

Žilinčania odohrali počas víkendu 10. a 11. marca 2012 až dve extraligové stretnutia. Zakaždým boli v pozícii hostí, ale v nedeľu sa úlohy nezhostili veľmi dôstojne. Jeden aj druhý duel boli mimoriadne dôležité. Žirafy ako ôsmy tím aktuálnej tabuľky hrali na ihriskách siedmeho resp. deviateho. Záver základnej časti sa rýchlo blíži a na prahu postupu do play-off je už Jokerit a nie Žilina.

V sobotu cestovali „žirafy“ na derby do Považskej. Na jeseň si doma poradili 4:2 a akýkoľvek bodový zisk by bol veľmi cenný. V úvode to tak ale nevyzeralo. Považská mala viac z hry, bola aktívnejšia úplne vo všetkom, ale skóre otvorila až v druhom dejstve. Dvoma rýchlymi gólmi ale odskočila iba na chvíľočku. Neprešla ani minúta a v 23. so šťastím znižoval Hulín – 2:1. Od tohto momentu sa hra úplne vyrovnala a postupne začali iniciatívu preberať žirafy. Naplno sa jej chopili v poslednej štvrťhodinke, keď už boli lepším tímom a iba výborne chytajúci Bratina „zabezpečil“, že sa v riadnom hracom čase skončilo remízou. V nájazdoch to už bola lotéria. Strelci evidentne nemali svoj deň a tak sa rozhodlo až v ôsmej sérii, keď sa nerozpakoval Spal a švihom stanovil konečný výsledok. Jediný pochopil, že sa hrá na body a nie na krásu. Bystrica tak nadobro odskočila a zrejme horšie ako siedma už neskončí. Žilinčanom „do karát“ zahral aj bod a tým sa na dva vzdialili nováčikovi z Petržalky, ktorý ich už očakával na nedeľný priamy súboj o posledné postupové miesto.

V hlavnom meste sa hralo netradične neskoro, až o 15.15 hod. . Stretli sa „úhlavní“ konkurenti o ôsmu priečku. Domáci nováčik Jokerit zaostával za Žilinou, ale to už neplatí. Petržalčania zvládli meranie síl lepšie, aj keď to tak pred záverom nevyzeralo. Ešte v začínajúcej 41.minúte to bolo „iba“ 3:2, ale potom ušiel exSkaličan Martinusík a žirafy to zabalili. Opäť sa objavil ich pretrvávajúci problém, keď slušný sobotný výkon nedokážu o 24 hodín zopakovať. Niečo podobné sa už prejavilo aj na jeseň. V sobotu v oklieštenej zostave sa priviezol plný bodový zisk z Kežmarku, na druhý deň ale nasledovala prekvapujúca domáca prehra s L. Mikulášom, po úplne zahanbujúcom priebehu.

Štyri kolá pred finišom základnej časti sa tak mení kandidát na posledného postupujúceho. Žilinu vystriedal Jokerit. Oboch však čaká náročné vyžrebovanie a tak môže rozuzlenie prísť až úplne na konci, rovnako ako v minulej sezóne.

Sobota 10.3.2012, 22. kolo

Double Team PB - Žirafa Žilina 3:2 sn

Nedeľa 11.3.2012, 21. kolo – dohrávka

Jokerit BA - Žirafa Žilina 6:2


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.