DFŽL Žilina: „Kocúr“ je Hubočan a hlavne fair-play.

DFŽL Žilina: „Kocúr“ je Hubočan a hlavne fair-play.

Nielen telesnou stavbou ale aj herným prejavov neprehliadnuteľný hráč. Výškový nadpriemer mu neubral z pohyblivosti. Pri jeho hokejbalovej anabáze som zažil, že v prípade riešenie „nie úplne s hrou súvisiacich momentov“, vedia mať jeho ruky rovnakú efektivitu aká sa vyžaduje trebárs pri bojových reps. kontaktných športoch. Aj napriek všetkým týmto dispozíciám na mňa pôsobí mimoriadne korektným dojmom, či už na zápase futsalových alebo hokejbalových líg. Po nedeľnom super derby vo futsalovej žirafa lige seniori I. – Bánová vs. Juventus, som sa v tom len utvrdil – Miloš „Kocúr“ Hubočan.

Hrala sa 33. minúta spomínaného duelu. Asi nie je nutné opisovať na maximum vybičovanú atmosféru. Obzvlášť pri priebehu zápasu, ktorý sa práve lámal a prikláňal na stranu, dovtedy prehrávajúcej Bánovej. Rozhodca Ištvánik ukázal Juventusu aby rozohral aut, tesne pri jeho bránke. Ašak Kocúr sa férovo priznal, že loptu tečoval a tá by teda mala patriť súperovi. Razom bola „z výhody nevýhoda“ a zo založenia útoku obranná formácia. Kým sa však stihol Juventus s novou situáciou vysporiadať, Bánová neváhala a bleskovo rozohrala. Tušíte správne, v momente padol gól a nie hocaký – vyrovnávajúci, 3:3. Po predchádzajúcom Kocúrovom priznaní sa. Druhý moment hodný spomenutia bolo Kocúrovo gesto v závere stretnutia. Do naplnenia hracieho času zostávalo asi 30 sekúnd, keď mal rozohrať aut pri bránke Bánovej. Za stavu 6:4 bolo prakticky rozhodnuté, Kocúr už neposlal loptu do ihriska ale športovo poblahoželal hráčom súpera.

Prečo to píšem? Už pár víkendov sa snažím ako rozhodca viesť zápasy v našich nižších futsalových ligách. Priznávam, že niekedy s väčším alebo aj menším úspechom. Sprievodným javom ich prevažnej časti je napr. „všetky ruky hore“ keď sa rozhoduje veľakrát, o „nepodstatnom“ aute. A na záver nedele zažijem úplný opak stereotypu. V zápase o prvé miesto v najvyššej súťaži, je hráč, pre ktorého je to stále „iba“ šport alebo práve šport. Za tieto športové gestá máš Kocúr môj veľký rešpekt!


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.