SHbE: Sága rodu Šalkovcov má svoje pokračovanie

SHbE: Sága rodu Šalkovcov má svoje pokračovanie

Otec a syn, legenda, majster sveta a budúcnosť. To sú pojmy, ktoré spájajú Jaroslava a Michala Šalkovcov. Dlhoročný hráč a v súčasnosti tréner nášho tímu mal pred play off veľkú dilemu a musel sa rozhodnúť, či ju podstúpi. Nominovať na zápas vlastného syna nie je v prvých krokoch vecou, ktorú by mu mohol niekto závidieť. Nosiť dres LG je osobitnou cťou a preto najskôr tréner Šalka so zaradením Michala do zostavy spočiatku váhal. V druhom a potom aj treťom a štvrtom zápase sa však 21-ročný útočník svojej šance dočkal. A výsledok? Michal patril v týchto zápasoch medzi našich najlepších hráčov a k úplnej spokojnosti mu chýbal azda iba gól. Článok vyšiel nedávno na webe bratislavského klubu, s láskavým zvolením vám ho prinášame komplet a bez úprav.

Ako dlho si rozmýšľal, či sa zapojíš do tímu?

„Nad tým som vôbec nerozmýšľal. Vedel som, že sa ihneď po skončení hokejovej sezóny pripojím k tímu a budem bojovať o miesto v zostave. Nakoniec to vyšlo až na play off.“

Aké si mal pocity pri nástupe v drese mužstva, ktorému obetoval tvoj otec veľký kus svojej mladosti?

„Bola to veľká príležitosť, ale zároveň aj zodpovednosť. V prvom rade som nechcel sklamať a chcel som dokázať, že môžem pomôcť. Bola to veľká pocta, pretože aj ja som odmalička s otcom chodil na tréningy a LG je u nás doma srdcová záležitosť.

V týchto situáciách to majú otcovia a tréneri v jednej osobe veľmi ťažké. Rozprávali ste sa doma o tvojom zaradení do tímu, zdôveril sa ti tréner a otec v jednej osobe s tvojimi úlohami, vedel si, čo od teba očakáva?

“Áno vedel. Bolo mi jasné, že ak budem chcieť nastúpiť, budem to musieť dokázať. Premiéra prišla v nedeľu a dostal som len pokyny, aby som sa nebál a aby som veľa behal a strieľal.

Bol na teba otec v hodnotení prísnejší ako na ostatných?

“Myslím si, že ani nie, ale počas zápasu ako aj doma mi radil, čo mám robiť inak a čo mám zmeniť. Iba toto bolo možno oproti ostatným chalanom trochu iné.

Ako si sa ty osobne vysporiadal s prechodom z ľadu na betón? Mal si s niečim problém?

“Cítil som to len na prvom tréningu, loptička je predsalen iná ako puk, inak sa odráža, inak sa s ňou narába a neustále sa musí behať, kdežto na ľade sa nemusí toľko pracovať nohami.”

Ako ťa prijala kabína? Mal si trochu trému pred prvým zápasom?

“Samozrejme, že som spočiatku trému pociťoval. Bol som jeden z najmladších, ale nakoniec to bolo v pohode.Všetci su to dospelí inteligentní chalani a väčšinu z nich som poznal.

Svoje prvé štarty v extralige si si však veľmi neužil. Končíme sezónu už po prvom kole. Kde bol hlavný rozdiel medzi nami a Skaličanmi?

“Jednoznačne vo využívaní šancí. Ak dame jeden gól na zápas, nemôžme vyhrávať. Keby sme využili aspoň polovicu šancí, ktoré sme si vytvorili, tak som presvedčený, že postúpime ďalej.

Ako vidíš do budúcnosti ďaľšiu spoluprácu s našim tímom?

“Vždy keď budem môcť, rád prídem a oblečiem na seba dres LG.”


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.