SHbE seniorov: finále začína v Nitre, Rytieri túžia po štvrtom triumfe

SHbE seniorov: finále začína v Nitre, Rytieri túžia po štvrtom triumfe

Vedľajšia plocha zimného štadióna bude v sobotu a nedeľu dejiskom prvých finálových zápasov extraligovej sezóny 2013/14. Nitra bude hostiť úvodné finále už po štvrtýkrát v rade. V prvých dvoch rokoch im stál vo finále ako protivník ŠHBK Ružinov, vlani zasa ďalší bratislavský klub LG AZhokej. Tento rok to bude po prvýkrát v histórii tím zo Skalice.

"Skaličania hrajú rýchly a behavý hokejbal a vo finále sú zaslúžene. Pre mňa to nie je žiadnym prekvapením. Liga sa opäť veľmi vyrovnala a tento rok mohol do finále postúpiť každý jeden z tímov, ktorý sa dostal do play off," myslí si reprezentačný obranca a kapitán Nitry Filip Titka.

Jeho náprotivok a kolega z reprezentácie Jaroslav Martinusík si finále pred sezónou želal, no napriek tomu ho prekvapilo.

"Keď som videl, v akej zostave sme sa pred sezónou zišli, tak som si povedal, že to finále vyjde buď teraz, alebo nikdy. Napriek tomu som samozrejme pozitívne prekvapený, že sa to naozaj podarilo."

Finále sľubuje špičkový hokejbal. Obaja súperi sa spolu stretli na svetovom pohári v Pardubiciach v septembri minulého roku, kde v súboji o tretie miesto triumfoval náš majster. V extralige potom Skaličania nad Nitrou zvíťazili, pod Zoborom však ťahali opäť za kratší koniec.

"Boli to vyrovnané zápasy a také čakám a teraz vo finále. Pre nás bude zlomová hneď úvodná tretina, tú musíme držať," myslí si rýchlonohý Skaličan.

Titka rovnako ako jeho súper rešpektuje silu svojho soka a taktiež vie, že to nebude jednoduché.

"Zápasy so Skalicou boli vždy plné emočného a fyzického vypätia. Inak to nebude ani tentokrát, je to navyše finále a Záhoráci chcú uspieť rovnako ako my. Musíme zvládnuť oba domáce zápasy, toto je podľa mňa kľúčom k úspechu. Musíme si dať pozor, pretože Skaličania sa vedia adaptovať na naše ihrisko a sú veľmi nebezpeční," reagoval húževnatý bek.

Obaja hráči sú napriek mladšiemu veku dostatočne skúsení na to, aby vedeli rozoznať silu svojho súpera a poodhaliť aj jeho slabiny. Preto sme obom položili rovnakú otázku, kde je najväčšia sila súpera i jeho najväčšia slabina.

"Tím, ktorý vyhrá tri roky po sebe extraligu, slabinu mať nemôže. Majú silu od brankára cez obranu až po útok. Slabiny ťažko pomenovať, no ich novú posilu brankára Polca vôbec nepoznám. Takže preto vidím nejaké to pozitívum práve tam. Poviem to na rovinu, som rád, že nebude chytať Stano Petrík (úsmev)," vyjadril sa jeden z najlepších útočníkov, aký behá po slovenských ihriskách.

Svojou trochou do mlyna prispel aj nitriansky kapitán: "Plusy Skalice? Mladé behavé mužstvo s chuťou pobiť sa o premiérový titul, s ťahúňmi ako Martinusík či Rampáček. Navyše ako som spomenul, vedia sa na naše ihrisko adaptovať. No a čo by malo hrať pre nás? Asi viac skúseností a fakt, že začíname doma."

Nitru teda cez víkend čaká plný dom, fan klub Skalice dokonca organizuje pre svojich verných aj autobusový výjazd. V sobotu i nedeľu sa teda bude na čo pozerať, extraligový vrchol je tu!

HBK Nitrianski Rytieri Nitra - HBK Hokejmarket Skalica

Termíny:

1. zápas 24. 5. 2014 - 13:00 hod.

2. zápas 25. 5. 2014 - 11:00 hod.

3. zápas 31. 5. 2014 - 13:00 hod.

prípadný 4. zápas 1. 6. 2014 -11:00 hod., prípadný 5. zápas 7. 6. 2014


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.