Branislav Hlaváč

Príjemný večer všetkým našim fanúšikom.

Kometa Vrútky sa ostatný víkend predstavila v dvojkole na ihriskách súperov, no bol to "výjazd" z kategórie tých najbližších. V sobotu sme zvíťazili v Martine nad húževnatou Diakovou v pomere 3:2, keď sme v polovici upršaného zápasu prehrávali už 0:2. V nedeľu sme sa predstavili na ihrisku P. Bystrice, s ktorou sme vyhrali v rovnakom pomere, avšak až na samostatné nájazdy. Zisk piatich bodov zo šiestich možných nás aktuálne posunul na tretiu priečku, no tabuľka je po deviatom kole stále veľmi nabitá. O tom všetkom sme sa rozprávali aj s hrdinom posledného víkendu Braňom Hlaváčom, ktorý vsietil v oboch zápasoch víťazný gól a výraznou mierou sa pričinil o úspešný päťbodový víkend.

Braňo, ako si ty osobne spokojný s dvojkolom, Kometa získala päť bodov zo šiestich možných, zápasy hrala na ihriskách súperov, odkiaľ body získavajú ťažšie, takže by spokojnosť mala byť...S odstupom času som mierne spokojnejší. Získali sme síce 5 bodov zo šiestich, a to dokonca na ihriskách súperov, avšak treba podotknúť, že to boli súperi z dna tabuľky a práve v takýchto zápasoch by sme body strácať nemali. V sobotu proti Diakovej to bol súboj ani nie tak so súperom ako s počasím, ktoré peknému hokejbalu vôbec neprialo. V nedeľu sme hrali v Považskej Bystrici a to na ihrisku, ktoré máme zo všetkých ihrísk súperov asi v najmenšej obľube. Asi je to súhra faktorov akými sú povrch, diváci a hráči súpera, ktoré robia dané ihrisko takým neobľúbeným. Každopádne to už máme za sebou a ak by som to teda zhrnul, tak 5 bodov je síce fajn, no s predvedenou hrou sme už menej spokojný.

V sobotu sme odohrali v nepríjemnom daždivom počasí napínavý duel s odhodlaným nováčikom. Kometa dokázala otočiť nepriaznivý stav, ukázala sa nezlomná chuť zvíťaziť. Čomu to najmä pripisuješ? Ako si videl tento zápas, snahu zvíťaziť aj napriek stavu 0:2 v náš neprospech a najmä tvoj rozhodujúci gól?Ako sa už spomínalo, tak počasie nám naozaj neprialo. Nechcem sa na to vyhovárať, keďže podmienky sme mali rovnaké. Avšak naše výhody, ktorými sú napríklad trénovanosť alebo technická zdatnosť, sú v takomto počasí oveľa menej výrazné, a to dáva aj slabším súperom nádej na priaznivý výsledok. Ja osobne som bol doslova znechutený, keď som videl kopu nepresností a náhod, ktoré boli spojené práve s vodou na ihrisku. Moja nechuť sa s pribúdajúcim časom na svetelnej tabuli len prehlbovala. Aj napriek zlej nálade na striedačke som neustále veril, že zápas s nováčikom musíme otočiť. Veril som, že po prvom góle to príde. Veď predsa priebeh zápasu a inkasované góly z kategórie náhodných - 1. gól padol po viacerých tečoch, 2. gól zase po páde nášho obrancu práve kvôli spomínanému počasiu, nenaznačovali opak. Akonáhle sme strelili prvý gól a znížili tak stav na 2:1, striedačka ihneď ožila a aj na tvárach hráčov bolo vidieť, že si ideme po 3 body. Nakoniec sa opäť potvrdilo, že v tejto sezóne sme ako tím oveľa silnejší a narozdiel od minulých sezón tak dokážeme otáčať zápasy. Ešte by som dodal, že rozhodujúci gól samozrejme vždy poteší, či by som ho dal ja alebo niekto iný, dôležité sú hlavne 3 body.

V nedeľu sme zvíťazili v Považskej Bystrici síce len po nájazdoch, opíš naším priaznivcom svoj pohľad na tento zápas. Rýchlo sme viedli, mali sme navrch. Čo bolo príčinou, že sme súpera jasne nezdolali, ale nakoniec sme boli radi, že sme zápas dostali vôbec do predĺženia a nájazdov?Do Považskej Bystrice necestujeme radi a už dopredu máme predsudky k priebehu zápasu. V nedeľu však niečomu podobnému nič nenaznačovalo. Zostava bola nabitá, počasie prialo hokejbalu a prvý gól hneď v prvých striedaniach naznačoval skôr opak. Ale v hlavách sme si tak asi mysleli, že sa súper porazí sám. Dovolím si povedať, že celý zápas sme boli lepší a mali sme navrch. Ako príčinu toho, že sme nedokázali udržať vedenie a ešte ho zvýšiť by som pripísal hlavne našej slabej efektivite v tomto zápase, kedy sme nedokázali využiť množstvo šancí, ktoré sme si vypracovali. Tým pádom sme držali súpera stále v hre a dokonca s prispením našich hlúpych vylúčení a toho, že sme sa prispôsobili slabšiemu tempu, sa súper dokázal dostať do vedenia. Od tohto momentu sa priebeh zápasu vyostril, duel bol veľmi nervózny. Ako sa už spomenulo, nakoniec môžeme byť spokojný aspoň s 2 bodmi.

Rozhodol si sobotný duel, a taktiež aj ten nedeľný v P. Bystrici, v nájazde si si krásne vychutnal brankára. Veril si si na tento nájazd?Priznám sa, že som veľký nervák, a tak na nájazdy chodím len zriedka, keďže by som si len ťažko odpúšťal keby som nájazd nepremenil. V nedeľu však bola situácia iná. Celý zápas som si veril, aj keď samozrejme nie vždy mi všetko vyšlo. Od rozcvičky som si všímal súperovho brankára a vravel som si, že dnes ho musím prekonať. Keď sa skončilo predĺženie, čakal som už len na chvíľu kedy sa tréner opýta klasickú frázu - "kto si verí". Nakoniec sa to neopýtal, ale rovno ma vybral. Potešilo ma to, a táto dôvera mi dodala ešte viac sebavedomia. Nájazd som mal už dávno pred tým v hlave a nakoniec vyšiel na výbornú.

No a obligátna posledná otázka smeruje k aktuálnemu postaveniu v tabuľke a najbližšiemu zápasu. Čo hovoríš na aktuálnu tabuľku, Kometa je momentálne tretia, čo je super, no tabuľka je veľmi vyrovnaná. A ako vidíš náš nasledujúci duel na pôde Svidníka, kde sme síce naposledy zvíťazili, no body sa odtiaľ nenosia ľahko.Pri pohľade na tabuľku som zatiaľ spokojný. Tretie miesto zatiaľ spĺňa naše ambície, ktoré sú, že určite chceme skončiť do 4. miesta. Navyše by som dodal, že to je len potvrdenie našej tvrdej práce a prípravy na túto sezónu. Je to ukážka toho akým silným faktorom je v kolektívnom športe "výborná partia" akou tá naša určite je! Budúci víkend hráme na ihrisku vo Svidníku, ktoré je taktiež veľmi špecifické, a tak si myslím, že to bude vyrovnaný duel, v ktorom bude určite rozhodovať disciplína a efektivita v zakončení. Ja som si však istý, že domov dovezieme 3 body, ktoré nám však súper určite nedaruje.

Brančimu ďakujeme za rozhovor a Vám veľmi pekne za pozornosť smile – emotikon


Otázky (0)

Nie je možné pridávať otázky.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.