Martin Kolčák

Príjemný večer všetkým...

V minulom kole sme v nervóznom zápase podľahli Svidníku na jeho pôde 4:1. Duel sme nezvládli po všetkých stránkach, a preto nasledujúci rozhovor bude patriť "veliteľovi posádky", hrajúcemu trénerovi Martinovi Kolčákovi, s ktorým sme sa otvorene porozprávali o príčinách prehry.

Martin, Kometa odohrala cez víkend duel vo Svidníku, bol to náš tretí vzájomný zápas v histórii na pôde tohto húževnatého súpera. Nie je tajomstvom, že domáci majú miernu výhodu už len z toho pohľadu, že ich súperi sa netešia najmä na dlhú cestu, ktorá ich pred zápasom čaká. Do akej miery sa mohol tento fakt podieľať na našom sobotnom neúspechu?Áno,cesta do Svidníka je strastiplná a nekonečná, no myslím, že na to sa nedá vyhovárať, pretože keď chalani zo Svidníka cestujú za súpermi majú to úplne všade veľmi ďaleko. Naša slabá stránka je, že máme celkovo obrovský problém hrať na akomkoľvek súperovom ihrisku a hlavne si nevieme udržať emócie na uzde, hlavne keď sme pod tlakom alebo výsledok nenapovedá v náš prospech. Aby som to zhrnul na cestu sa vyhovárajú mužstva, ktoré si nevedia inak vysvetliť svoj neúspech, čo samozrejme nie je náš prípad.

Sobotňajší zápas mal, ale z nášho pohľadu klasický priebeh, kedy sme v prvej tretine dominovali, žiaľ, nepremenili sme naše šance. Ako by si ty ako hrajúci tréner zhodnotil tento fakt. Čomu to pripisuješ, že zachytíme úvod stretnutia aj na pôde súpera, dokonca sme lepší, no nevieme premeniť šance?Na toto môžem napísať iba jedno. Na okadeného aj toaleta spadne smile – emotikonChcem tým povedať, že na začiatku, s výnimkou debaklu v Skalici, nám padalo všetko na čo sme siahli alebo skôr sme mali pohodičku na hokejke. Teraz sa na gól nadrieme ako vôl na poli a aj tak nám to tam nechce padnúť, tým sa stupňuje naša frustrácia. No ja verím, dokonca viem, že je to dočasné a niektoré mužstvo si to škaredo odnesie. Chce to iba jediné, trpezlivosť a veriť v našu PARTU.

Po dvoch tretinách bol bezgólový stav, veril si, že sa to v tretej tretine konečne zlomí v náš prospech a zvíťazíme? Stretnutie sa však čoraz viac priostrovalo, tvrdých súbojov bolo viac ako býva zvykom...Môžeme povedať, že v zápase zvíťazila efektivita v presilových hrách, súper svoje využil, no my sme v nich nenašli recept na prekonanie oslabenej súperovej obrany. V čom si videl hlavné príčiny zlyhania mužstva v tejto kľúčovej úlohe...Sme mladé mužstvo a stále sa ešte máme čo učiť. Ako prvé to bude trpezlivosť a ovládateľnosť emócii. Naše mužstvo bolo vo Svidníku dve tretiny lepšie, a to o dosť, no ako som už spomínal, máme smolu na hokejke, preto stav 0-0 viac vyhovoval domácemu celku. Zacítili šancu po spornom rozhodnutí rozhodcu a ukážkovo ju využili, dokonca dva krát po sebe. Nič to, neklesáme na duchu, nacvičíme lepšie presilovky, hlavne prechod stredným pásmom a verím, že to tam začne padať.

Tak ako som spomínal zápas bol hlavne v tretej tretine veľmi nervózny, zápas ovládli tvrdé súboje, šarvátky a zvláštny meter rozhodcov. My sme sa však po inkasovaných góloch začali viac venovať práve týmto aspektom a prestali sme sa sústrediť na hru. Ako sa ti na to ako hrajúcemu trénerovi pozerá?Áno zápas v tretej tretine bol plný emócii, no to len kvôli tomu, že súper cítil šancu a my zas frustráciu hlavne z toho, že sme nevedeli pokoriť súperovho brankára, taktiež tomu moc nepomohli ani páni v pásikavom, aj keď na nich sa za žiadnych okolnosti nemôžme vyhovárať. Už som spomínal, že sme mladé mužstvo no to, čo niekedy predvádzame na ploche sa nedá ospravedlniť vôbec ničím, a to sa týka hlavne hráčov, ktorí majú do tejto mašiny hádzať uhlie a určovať smer jazdy. Ja verím, že si to chalani uvedomili, vstúpia si do svedomia a pochopia, že nám k výhre nepomôže ani súper, ani rozhodca a dokonca ani zázrak. Jednoducho práve tí hráči, ktorí musia rozhodovať zápasy si nemôžu dovoliť oslabiť mužstvo par minút pred koncom stretnutia, ale musia mužstvo postrčiť správnym smerom. Kým sa toto nenaučíme, nemáme šancu na nejaký úspech, a to pre play-off platí stonásobne.

Moja posledná otázka smeruje k najbližšiemu zápasu, čaká nás domáci zápas s Kežmarkom, ktorý v poslednom kole vyhral na Martinom, posilnil sa na brankárskom poste. Nastúpi Kometa na domáci duel s jasným cieľom zvíťaziť? Alebo pristúpi k zápasu opatrnejšie?Ja osobne si myslím, že Kežmarok nám ako súper celkom vyhovuje, pretože hrá taktiež ako my pekný útočný "okulahodiaci" hokejbal. Nesnaží sa dehonestovať hru a celkovo tento šport trápnymi oblúčikmi a podobnými vecami. Preto verím, že budeme mať priestor ukázať svoje schopnosti v útoku a na domácej pôde nakloníme povestné štastíčko na svoju stranu. Samozrejme pred súperom máme rešpekt, no Kometa doma body nemieni nikomu púšťať !!!

Martinovi ďakujeme za rozhovor a hlavne za úprimný a aj nestranný, ale za to kritický pohľad, ktorý je v kolektívnom športe tiež veľmi dôležitý. Budeme veriť, že zajtra nastúpi na zápas koncentrovaná Kometa, ktorá bude chcieť od úvodu dokázať svojim priaznivcom, že vie hrať pekný hokejbal a doma získa všetky tri body.Tešíme sa na Vašu návštevu smile – emotikon


Otázky (0)

Nie je možné pridávať otázky.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.