SHbE U19: Čadca doma uspela.

SHbE U19: Čadca doma uspela.

Zápas začal vo vlažnom tempe. Domáci sa ujali vedenia už v druhej minúte, keď sa strelou zápästím presadil Dávid Kulla. Čierno-červených potešila ďalšia strela z hokejky Martina Koričára. Ľavý obranca mal svoj deň a trafil presne k pravej tyči Šperňákovej brány – 0:2. Obom našim strelcom prihrával Jaro Vrtena.

Druhá tretina ešte poriadne nezačala a zo svojho premiérového extraligového gólu sa tešil ďalší obranca domácich - Martin Mikula. Čadčania vedeli, že sa za stavu 3:0 nemôžu uspokojiť a snažili sa hrať svoju hru. Dlhé minúty druhej tretiny sa hra prelievala zo strany na stranu a obaja brankári predviedli niekoľko zaujímavých zákrokov. Sieť sa opäť rozvlnila až v 28. minúte. Čadca pykala pri buly vo vlastnom obrannom pásme. Nikým neatakovaný Dominik Dávidík trafil presne k ľavej tyči. Akciu na jeden dotyk začal vyhratým buly jeho spoluhráč Martin Mäsiar – 3:1. Druhá tretina skončila zmierlivo 1:1.

Najviac gólov padlo v poslednej pätnásť-minútovke. Už v jej úvode triafal s chuťou hrajúci Koričár – 4:1. Na 5:1 pretlačil loptičku do siete navrátilec do zostavy Adam Šarišský a keď sa dva krát presadil Samuel Gabčo, hostia boli čerství na uterák. Za stavu 7:1 však dokázali kontrovať a využiť dve zaváhania domácich. Tí sa už zrejme videli pri oslave v šatni a nedostatočne pokrytí útočníci zmiernili skóre na 7:3. Góly strieľal dôsledný Adrián Masný a po ňom aj aktívny Lukáš Komzala. Posledné slovo mali predsalen domáci. Vlado Špilák sa ako správny kapitán chopil úlohy položiť ofenzívnu bodku za výsledkom na konečných 8:3 a po spolupráci so Samom Gabčom vylepšil hetrik asistencí aj pekným gólom. Títo dvaja najviac zatápali obrane hostí a svoje útočné snaženie si rozhodne zaslúžili okoreniť aj bodovým príspevkom.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.