HEL U19: Čadca uspela s Diakovou!

HEL U19: Čadca uspela s Diakovou!

Nedeľné dopoludnie hokejbalu neprialo. Pre nevyspytateľné počasie sa napokon neodohral ani jeden zápas Kysuckej hokejbalovej ligy a naši organizátori tŕpli, či sa bude hrať HEL U19. Všetko sa začalo dobre a včas, hoci si počasie povedalo posledné slovo, HBK Čadca získal dôležité tri body! (Foto: HBK Čadca)

VÝSLEDOK HEL U 19

Nedeľa, 6. 11. 2016

HBK Čadca – D. C. S. I. Diaková 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)

Gól (asistencie): 06:18 Jaroslav Vrtena (Samuel Gabčo), 14:12 Samuel Gabčo (Vladimír Špilák), 34:19 Samuel Gabčo (Vladimír Špilák) – 01:41 Radovan Cerjan (Jakub Romančík), 21:03 Alex Darák (Radovan Cerjan, Jakub Romančík).

Strely: 28/30. Vylúčenia na 2 min.: 2/1. Vyšší trest 10 min.: 1/0, Dávid Kulla. Presilové hry a oslabenia: 0/0. Brankári: Daniel Kupka (93,33 %) – Martin Kuric (89,28 %). Hráči zápasu:Samuel Gabčo – Radovan Cerjan.

Zostava HBK: Daniel Kupka - Matej Kučák (A), Martin Koričár, Milan Demko, Tomáš Bajánek - Adam Šarišský, Vladimír Špilák, Samuel Gabčo - Martin Vlček, Jaroslav Vrtena, Dávid Kulla - Viliam Šurina, Adrián Masný, Matúš Čík. Tréner: Tomáš Urbaník.

Zápas začali lepšie hostia. Už v 2. minúte otváral skóre Radovan Cerjan. Presná strela k pravej tyči Kupkovej brány znamenala vedenie hostí 0:1. V prvej tretine mala Diaková viac nebezpečných šancí, no zapršalo na druhej strane. Samo Gabčo poslal loptičku Jarovi Vrtenovi,ktorý sa uviedol peknou strelou z kruhov útočného pásma – 1:1. Hostia hrozili početnou streľbou do priestoru brány, no Daniel Kupka držal svojich spoluhráčov nad vodou. Do prvej sirény padol ešte jeden gól. Zo siete lovil loptičku opäť hosťujúci Martin Kuric. Skrumáž pred bránou najlepšie „prečítal“ Samuel Gabčo, keď poslal odrazenú loptičku do poloprázdnej brány – 2:1.

Druhá tretina bola v znamení viacerých šancí na oboch stranách. Diakovej zahrala výborne dvojica Cerjan-Olejník. Práve dvojbodový Rado Cerjan vypracoval v 22. minúte šancu pre Alexa Daráka a bolo vyrovnané – 2:2. Diaková chcela otočiť skóre a zvýšenou streleckou aktivitou držala domácu obranu v strehu. Daniel Kupka bol pozorný. Z našich útočných formácií najviac hrozila tretia v zložení Šurina-Masný-Čík. Chýbalo viac pokoja a jedna šanca mohla prekĺznuť za bránkovú čiaru.

V tretej tretine začínal zápas ako keby od nuly. Hra bola viac boj o loptičku. Náročný terén predpovedal: Kto dá prvý gól, môže uspieť. Ako sa neskôr ukázalo, víťazný gól zápasu prišiel v 35. minúte. Vlado Špilák posunul loptičku na Sama Gabča, ten obišiel brániaceho hráča a presne zakončil – 3:2. Diaková sa snažila tlačiť do brány. Niekoľko lobovaných loptičiek končilo na obrane domácich, alebo brankárovej výstroji. Nepomohla ani záverečná hra bez brankára. Najmä vďaka vyhranému buly našich centrov (Masný aj Vrtena) sa loptička dostávala ďaleko z obranného pásma. Osud stretnutia mohol ešte pred záverečnou sirénou spečatiť Matej Kučák, keď jeden z jeho oslobodzujúcich lobov skončil len desať centimetrov pred bránkovou čiarou... Čadca ukázala bojovnosť a tímového ducha. Každý jeden hráč pridal svoju časť do kolektívneho úspechu, čo v konečnom zúčtovaní rozhodlo.HBK Čadca si v domácom dvojzápase pripísal šesť bodov a v tabuľke aktuálnej HEL U19 mu patrí pekná tretia priečka. Gratulujeme a želáme veľa ďalších úspechov.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.