Hviezdna rota alebo hlupáci za volantom.

Hviezdna rota alebo hlupáci za volantom.

Veľakrát sa sťažujete na výšku poplatkov, ktoré sú spojené s prerokovávaním priestupkov či už tímu alebo jednotlivcov. Dlhoročné poznanie nám dáva za pravdu, že jediným účinným prostriedkom ako zamedziť negatívnym javom je, žiaľ, prísna represia prostredníctvom finančných sankcií. Zrejme je to naša národná povaha - „z cudzieho krv netečie“, a tak sa svojmu okoliu správame ako, prepáčte za výraz, hlupáci. Tentoraz je to v súvislosti s parkovaním.

Chronológia

Po otvorení Športovej haly na ul. V. Javorku sa na parkovanie našich štvorkolesových tátošov využívala, dovtedy pokojná, ulica Hečkova. Po oprávnených sťažnostiach jej obyvateľov, sme boli nútení vytvoriť parkovacie miesta priamo v areáli športovej haly. To podľa očakávaní prinieslo s tým spojené komplikácie, aj keď v podobe, ktorá nás nemilo prekvapila. A nielen nás. Po takmer dvojmesačných prosbách a hrozbách, aby ste presunuli svoje automobily na nové plochy, zrejme bude musieť nastať fáza dva. Opäť nepomohli prosby ani hrozby a správanie niektorých jedincov sa posunulo do „vyššej“ úrovne. Množstvo grafických vyobrazení o možnosti parkovania (vstupná brána do areálu, vstupné dvere do haly, všetky dvere na šatniach) je zrejme pre podstatnú skupinu návštevníkov značne nejasných alebo ťažko pochopiteľných. Následky tohto konania z dôsledku lenivosti/neschopnosti/neochote/pohodlnosti/hlúposti/arogantnosti si odnáša cudzí majetok. Trvalo iba veľmi krátko a pribudli nové zdevastované trávnaté plochy. Príroda sa po ľudskom zásahu opäť SAMA zotaví. Také jednoduché to už nebude so stenou školskej telocvične. Tá utrpela najviac a po pár týždňoch je fasáda výrazne znečistená a čo je horšie, na dvoch miestach aj poškodená. Pritom je to nová fasáda, ktorá bola renovovaná iba počas leta.

Riešenie

Na základe horeuvedeného a sťažnostiach zo strany školy sme pristúpili k nasledovnému riešeniu. Na zdevastovaných miestach sú nainštalované dočasné kvetináče, tak aby obmedzili blbovzdorné správanie. Okrem toho štartujeme súťaž Hviezdna rota. Už od najbližšej soboty budeme fotiť vodičov, ktorí to nezvládli v rámci základných pravidiel slušnosti a tolerantnosti. Myslím, že táto galéria bude mať čoskoro viac albumov a fotiek, ako je zo samotných zápasov ... .

 

Súvisiaci album nájdete TU.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.