Maďarsko to s hokejbalom myslí vážne.

Maďarsko to s hokejbalom myslí vážne.

Dňa 24.2. prebehlo na pôde Slovenskej hokejbalovej únie stretnutie prezidenta SHbÚ a OV najstrovstiev sveta Jaroslava Melíška so zástupcami maďarského hokejbalu. Maďarsko zastupovali Zoltan Pavelka a Zsofi Suster. Naši južní susedia potvrdili na sto percent svoju účasť na blížiacom sa šampionáte v Bratislave. Do našeho hlavného mesta by mali pricestovať zástupcovia tak mužského ako aj ženského hokejbalu.

Veľkou správou pre svetový hokejbal je, že Maďarsko to s týmto športom myslí vážne a zástupcovia krajiny informovali, že 8.5.2011 bude prvý turnaj v Budapešti s názvom Hungarian Open Cup 2011. Prezident ShbÚ prisľúbil, že na podujatie vyšle Slovensko jedno družstvo (HKL-MJM Petržalka) a zabezpečí troch rozhodcov na samotný turnaj. Podujatie bude propagované maďarskou televíziou a bude prvým promom pre majstrovstvá sveta. Na tomto turnaji sa slávnostne založí Maďarská hokejbalová asociácia - Hungarian Ball Hockey Association. Zástupca ISBHF bude pri tom.

V dňoch 28-29.5.2011 prebehnú prvé oficiálne Majstrovstvá Maďarska v hokejbale a vítaz sa následne zúčastní EURO CUPu v Plzni. Naši južní susedia veria, že na svetový šampionát do Písku vyšlú aspoň jednu kategóriu mládežníckeho výberu.

Prezident SHbÚ sľúbil MBHA plnú podporu a spoluprácu na všetkých úrovniach. Hovorilo sa aj o spoločnej lige, kde by Maďari dodali do budúcoročnej Superligy štyri družstvá.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.