Extraligovy hokejista Slovak chce ist na MS

Extraligovy hokejista Slovak chce ist na MS

Dvojzápas s Českom, ktorý sa uskutočnil v sobotu a tiež na ďalší deň v meste pod Zoborom, mal dať reprezentačnému trénerovi Romanovi Törökovi podrobné informácie o nominovaných hráčoch, ich aktuálnej forme a prípadnej možnosti ich účasti na svetovom šampionáte, ktorý sa uskutoční v lete na Slovensku. Spomedzi už spomenutého dua sa viac darilo v dvojzápase proti hokejbalovým majstrom sveta Markovi Slovákovi. V prvom stretnutí zaznamenal gól a asistenciu. „Na takejto úrovni som ešte hokejbal nehral. Bolo to dosť rýchle, nechýbali ani osobné súboje. Behá sa tu viac. Na korčuliach sa zveziem a ušetrím sily, tu sa to ale nedá. Treba byť v neustálom pohybe a ísť na doraz. Nohy musia pracovať,“ vraví Marek Slovák. Nominácia do najcennejšieho dresu, i keď toho hokejbalového, ho potešila. „Je to v určitom smere motivácia, no ja pripomínam, že jednotkou u mňa aj naďalej ostáva hokej. Kto by však nechcel reprezentovať krajinu na niečom tak veľkom, ako budú majstrovstvá sveta. Takáto šanca neprichádza každý deň, nehovoriac o tom, že to bude na domácej pôde. Rád by som sa dostal do výberu, ktorý v lete vybehne v Bratislave na plochu. Uvidím, ako sa to bude ďalej vyvíjať. Už sme sa bavili s trénerom na túto tému. Dúfam, že som náročné zápasy zvládol a ešte mi dá príležitosť ukázať, čo je vo mne,“ konštatuje Slovák.

Príležitosť na seba upozorniť však dostáva Marek Slovák aj v play-off najvyššej hokejbalovej ligy. Za Nitru spolu s Chovanom nastúpia už v sobotu proti Žiline s cieľom prebojovať sa do semifinále. „Je to spestrenie voľného času. Som veľmi rád, že som dostal možnosť zahrať si hokejbal s týmito chlapcami. Niektorí to už hrajú dlhší čas. Niekedy som sa na nich chodieval pozerať, dnes sme v jednom mužstve. Je to niečo nové, iné... No opakujem, som veľmi rád,“ dodal.

Na Slovensku vrcholí hokejová extraliga, vyraďovacie boje štartujú aj v tej hokejbalovej. Bude zaujímavé sledovať zápasy už od štvrťfinále. Nemusí to byť len Slovák s Chovanom v Nitre, ale objavia sa zrejme aj ďalšie mená hokejistov, ktorí si po sezóne takto vyplnia svoj voľný čas. No a kto z nich sa dostane do záverečnej nominácie hokejbalistov Slovenska je teraz ťažko predpovedať. Nahlas sa hovorí Jánovi Románkovi z hokejových Piešťan a Tomášovi Škvaridlovi zo Zvolena. Hokejbalový šampionát v Bratislave by mal ponúknuť zaujímavú zmesku mien. Napríklad Vojtech Wolski, útočník New Yorku Rangers, by mal podľa našich informácií štartovať za Poliakov.

 

Ako hrali hokejbaloví reprezentanti?

Slovensko - Česko 4:4 (2:1, 0:2 2:1), góly: 8. Slovák, 11. Thron, 31. Minárik, 35. Kapánek - 5. Roušal, 17. Chmel, 25. Příhoda, 41. Kubeš.

Slovensko - Česko 2:3 (1:1, 1:0, 0:2), góly: 1. Dej, 23. Kašša - 6. Roušal, 33. Plzák, 43. Kejř.

zdroj:hokejportal.sk


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.