MS 2011: Fínsko

MS 2011: Fínsko

Fínsku reprezentáciu bude zastupovať hokejbalový klub Peräpohjolan Poropojat z Ylitornia. Samotné mužstvo vzniklo v roku 2005 a o 4 roky neskôr v auguste 2009 sa stalo v Helsinkách majstrom Fínska. Bratislavským divákom sa tím predstavil minulý rok na turnaji European Cup, kde po prehre s krajanmi, Pelikassit, skončili na 8.mieste.

Fínska výprava by mala mať 26 ľudí - 2 brankárov, 6 obrancov, 12 útočníkov a 6 členov realizačného tímu vrátane trénera a lekára.

 

Po tlačovej konferencii, ktorá sa uskutočnila v decembri minulého roku, boli zverejnené prvé mená v nominácii. Dlhé diskusie boli ohľadom trénera, ale po rokovaniach bude na čele reprezentácie skúsený Jari Väänänen, ktorý viedol práve Poropojat aj minulý rok v Bratislave. "Som hrdý, že som dostal ponuku trénovať mužstvo. Je to jedinečná príležitosť zastupovať Fínsko na tejto úrovni."

 

V nominácii je k dnešnému dňu brankár Villehart Kuusamo (hokejový klub Et-Po 72 jun), obrancovia Tuomas Rautio, Mikael Kuusela (obaja Et-Po 72) a Ville Ahola (VaPS) a útočníci Ville Väänänen (C), Tuomas Kursu (A), Arto Siikavirta, Johannes Pukema, Aki Pietsalo, Jouni Leppäniemi a Jari Pojhola (všetci Et-Po 72). Momentálne prebiehajú ďalšie rozhovory s hráčmi, ktorí by mohli doplniť mužstvo.

 

Pre Fínov je česť hrať na MS a samotný klub z Ylitornia si váži, ze môže reprezentovať svoju krajinu. Mužstvo chce byť konkurencieschopné a podľa slov kapitána nie je toto európsky pohár, ale omnoho viac. A s tým aj pristupujú k príprave. Gro mužstva je zohraté z nedávno skončenej hokejovej sezóny v lige Suomi-sarja. Oficiálna hokejbalová príprava začína o týždeň 6.ročníkom hokejbalového turnaja Poro Cup v Ylitorniu.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.