ŠportCentrum Karpatská: do tretice všetko dobré?

ŠportCentrum Karpatská: do tretice všetko dobré?

Strastiplná cesta multifunkčného športového areálu na žilinskom sídlisku Vlčince sa dostáva do ďalšej fázy. V poradí už tretí „reštart“ posúva stavebnú realizáciu projektu opäť o kúsoček ďalej. Po prvých výkopových prácach v júni 2010 nastal po dvoch mesiacoch útlm a prerušenie. Vtedy sa zrealizoval odvoz väčšiny nevhodného podložia (škvara a zemina) v objeme väčšom ako 3 000 m3. Stihlo sa ukončiť aj betónovanie 147 základových pilót. Takmer zabudnutý zámer ale ožil na jar tohto roku. Tesne po Veľkej noci 2011 sa opäť naplno rozbehli všetky práce (viac v článku ŠportCentrum Karpatská: opäť sa stavia!) . Počas viac ako mesačného „zúrivého“ tempa (7 dní v týždni), sa podarilo ukončiť betónovanie hlavíc pilót vrátane kotviacich prvkov a na stavenisko boli dovezené aj prvé oceľové stĺpy budúcej nosnej konštrukcie. V priestore štvrtej haly bola uložená geotextília a navezené štrkové lôžko pod pripravovanú betónovú platňu. Všetky prieťahy sa zdali byť zažehnané a práce rýchlo napredovali. Ale ako je už pre túto stavbu „dobrým zvykom“, vydržalo to iba niekoľko týždňov. Opäť sa zopakoval minuloročný scenár a čulý ruch utíchol. Odviezlo sa všetko použiteľné.

V ostatných dňoch (júl 2011) sa znova všetko naštartovalo. Vyhĺbili sa vsakovacie studne pre dažďovú vodu, urobil trativod, odváža sa ďalšia vrstva zeminy resp. ílu. Začalo sa s prekládkou horúcovodu (pod štvrtou halou) a dovezené boli niektoré prvky väzníkov. Vyhotovujú sa už aj prvé metre základových pásov (previazanie hlavíc pilót) a do vztýčenia časti oceľovej konštrukcie zostáva iba niekoľko dní. Uvidíme...


ŠportCentrum Karpatská v Žiline je projekt multifunkčného areálu pre 21 športov. Bude sa skladať z jedného celku, v ktorom budú štyri hracie plochy - ľadová plocha, hokejbal a in-line, florbal a futsal, basketbal a volejbal. Dopĺňať ho bude budova zázemia s dvoma podlažiami. Trošku viac na www.sportcentrum.zirafa.sk .  



Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.