SHbE Žilina – Ružinov: rozhodli až nájazdy.

SHbE Žilina – Ružinov: rozhodli až nájazdy.

Žirafy čakal v sobotu už tretí zápas v rade pred domácim publikom. Po Jokerite Petržalka (2:1) a P. Bystrici (4:2) pricestoval pod Dubeň súper ťažkého kalibru – vicemajstrovský Ružinov. S ním majú žirafy dlhodobo negatívnu sériu, napr. v ostatnej sezóne dve prehry 7:2 (v) a 0:4 (d).

Začalo sa podľa papierových predpokladov. Prvá strela Ružinova smerom na Škorvánkovu bránku skončila hneď gólom. Dankova švihovka spoza modrej prekvapila žilinského gólmana a tak bolo od 1:16 už 0:1. Žirafy však odpovedali tým najlepším spôsobom a o 42 sekúnd bolo vyrovnané. Slovák pekne našiel voľného Kosu, ktorý pohotovo obtrel pravú tyčku, 1:1. Za tohto stavu skončila aj prvá tretina, hostia v nej mali lepší vstup, našťastie domáci rýchlo vyrovnali, prvá polovica patrila skúsenému Ružinovu, záver naopak žirafám, ktoré boli blízko k ďalšiemu gólu. Ani v prostrednej štvrťhodinke sa na ukazovateli nič nezmenilo. Aj naďalej sa hral bojovný a pozerateľný hokejbal, tímy veľmi dobre bránili, vyložených príležitostí bolo pomenej. Dôležitý moment prišiel hneď po druhej prestávke. Žirafy sa nevedeli dostať zo svojho pásma, viacero dobrých striel Ružinova dokázala domáca obrana zblokovať zodpovedným pristupovaním k hráčom, až kým sa loptička dostala k voľnému Kováčovi, ktorý hneď bez prípravy prestrelil spoza kruhu úplne všetko. Škorvánek mal zakrytý výhľad, 1:2. Zle nedobre mohlo byť aj od 35:53, keď sa trošku zbytočne nechal vylúčiť Dubovec za hákovanie v útočnom pásme. Našťastie Ružinov nič vážnejšie nevymyslel. Čo sa nepodarilo počas početnej prevahy mohlo takmer prísť v 39. minúte. Do brejku sa dostal Križan, sám na žilinskú bránku ale Škorvánek podržal. V 43. minúte prišiel dôležitý moment. Hostia zle striedali a bol im udelený menší trest. V 43.20 žirafy početnú prevahu aj zužitkovali. Žilinčania si poposúvali loptičku až na Lajčiaka, ktorý sa medzi kruhmi zbavil hráča, prišiel až pred domáceho brankára a pohodlný blafákom stanovil na 2:2. Tesne pred záverom sa už iba čakalo na sirénu a následné samostatné nájazdy. Po troch sériách to bolo nerozhodne 1:1. V štvrtej v žltozelenom drese nabral najviac odvahy Dubovec, ale druhý pokus už nepremenil. Naopak na druhej strane sa rutinérsky presadil najlepší hráč na ploche Danko.

V zaujímavom a mimoriadne slušnom stretnutí (tri vylúčenia a jedno trestné strieľanie) sa nakoniec hostia tešili z dvoch bodov. Žirafy už štvrtý zápas v rade bodovali a „poskočili“ na 8. priečku aktuálnej ligovej tabuľky.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.