Open liga: nezabudnuteľné žilinské derby.

Open liga: nezabudnuteľné žilinské derby.

(autor: D. Štaffen)
Asi márne by ste hľadali na Slovensku dva kluby, ktoré sa tak často stretnú v jednej sezóne ako ŽFA a Doxx! Mestskí rivali sa v rôznych zostavách stretávajú okrem nejakých turnajov, pohárov, či príležitostných zápasov, hlavne v majstrovských stretnutiach. Okrem Open ligy totiž hráči oboch klubov súperia v I. a II. mestskej lige, ako aj v lige juniorov. Navyše, na seba občas narazia aj v pohároch a tento rok možno aj v nejednom play off. Toto Open ligové derby bolo úplne iné, ako všetky doterajšie. Bolo totižto najvyrovnanejšie, najkrajšie, najrýchlejšie, najvzrušujúcejšie a padlo v ňom najviac gólov. Obe družstvá hrali v silnom zložení a v zápase si nič nedarovali. Úvod patril nečakane Doxxu, ktorý k svojej monotónnej hre tentokrát pridal dôraz, rýchlosť a častú streľbu. Napriek tomu skóre otváral najlepší hráč ŽFA E.Novisedlák. Ten rozbehol svoju tradičnú akciu, narazil si pekne s F.Brezničanom a nedal šancu T.Juhásovi. Druhý gól pridal lišiackym spôsobom E.Valášek, ktorý v rohu ihriska vybojoval loptu a našiel štrbinku v bráne súpera. Doxx však neustále útočil a zakončoval svoje nacvičené akcie. Skvelým výkonom v prvom polčase držal M.Kotuláč svoje družstvo nad vodou. Domáci sa predsa len dočkali, keď v závere polčasu vypustil návrat I.Šebík a V.Gavrilov poľahky zasunul strieľanú prihrávku svojho spoluhráča. Obe družstvá si v prvom polčase vypracovali veľa  gólových príležitosti, padli však „len“ tri góly. Druhý polčas začal opäť miernym tlakom Doxxu, z ktoré vyprodukovali mladíci v žlto-zelenom dva góly a otočili vývoj stretnutia. Striedajúci junior D.Zemiak nedokázal bohužiaľ vhupnúť do zápasu a v jednom striedaní prišli hostia o vedenie po dvoch chybičkách v rozohrávke. Na 3:3 vyrovnával šťastným gólom kapitán hostí , ktorý sa najlepšie zorientoval v bránkovisku súpera. Keď sa z veľkého uhlu podarilo prekvapiť obranu Doxxu E.Valáškovi, ŽFA opäť viedla. Ani tento moment rivala nezlomil a onedlho bolo vyrovnané. Kuriózny gól vsietil V.Gavrilov, ktorý využil zaváhanie a následne nedorozumenie M.Kotuláča s E.Valáškom. Jedna zo striel brankárovi ŽFA vypadla a brankár, ani obranca nedokázali loptu odkopnúť do bezpečia, pretože sa nezmyselne spoliehali jeden n druhého.  Zápas sa pomaly blížil k záveru, keď svoj hattrick zavŕšil fenomenálny E.Novisedlák. Lenže aj Doxx mal v tomto zápase svojho trojgólového hrdinu V.Gavrilova. Ten vyrovnával na 5:5 z priameho kopu, keď využil ďalšiu taktickú chybičku M.Kotuláča a trafil medzierku medzi múrom a gólmanom. Infarktový záver bol ak na hojdačke. Dve minútky pred koncom mohol rozhodnúť M.Štilla, jeho krásna strela však skončila len na tyči. 13 sekúnd pred koncom zúročil svoju výbornú celozápasovú hru na pivote F.Frezničan. Po spracovaní lopty sa obtočil okolo brániaceho hráča a zápas rozhodol strelou do proti pohybu T.Juhása. Diváci mali možnosť vidieť veľký zápas, o ktorom sa bude v Žiline ešte niekoľko dní hovoriť.  

KSF Doxx Žilina - ŽFA ŽIRAFA Žilina 5:6 (1:2)
Zostavy:
Doxx: T.Juhás (M.Cesnek) – M.Volek „C“, Dáv. Hriník, V.Gavrilov, P.Margen, P.Povinec, J.Šutorka, L.Horký, M.Štilla
ŽFA: M.Kotuláč (M.Greschner) – E.Novisedlák „C“, T.Grznár, E.Valášek, L.Ďuratný, F.Brezničan, D.Zemiak, I.Šebík, M.Lysík, M.Stalmašek
Góly: V.Gavrilov 3, L.Horký 1, M.Štilla 1 – E.Novisedlák 3, E.Valášek 2, F.Brezničan 1
ŽK: P.Povinec, M.Štilla – F.Brezničan, E.Valášek
Rozhodovali: A.Ďurina a R.Behančin
70 divákov

Dušan Štaffen (tréner  ŽFA ŽIRAFA Žilina):
Toto derby sa začalo omnoho skôr, ako pískol rozhodca do píšťalky. Pán Rosenzweig svojich hráčov na nás dokonale takticky pripravil. Moji hráči sa na zápas zbiehali ako do holubníka a nestihli sme žiadnu taktickú prípravu, ktorá nám očividne chýbala, ako aj kvalitná rozcvička.  Po druhý krát v rade sme rozhodli v poslednej minúte. Napriek môjmu osobnému predsavzatiu som zápas prežíval veľmi emotívne. Chalani nehrali až tak zle, ako hral Doxx v tomto zápase fantasticky. Zbytočne sme sa spoliehali jeden na druhého a nechávali sme rýchlim hráčom súpera príliš veľa priestoru. Kým Doxx predvádzal nacvičené futsalové akcie, ja som sa spoliehal na skúsenosti starších hráčov a ich individuálne schopnosti. Po tlaku súpera sme okamžite prešli na hru s pivotom a tá nám prakticky zaistila všetky body. Ak mám však pravdu povedať, chalanov z Doxxu mi bolo po zápase trošku ľúto. Za svoj výkon by si bod určite zaslúžili. Od tohto zápasu budem klásť ďaleko väčší dôraz na pred zápasovú prípravu!


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.