SHbE seniorov: štartuje jarná časť + vyjadrenia všetkých tímov.

SHbE seniorov: štartuje jarná časť + vyjadrenia všetkých tímov.

Viac ako dva mesiace trvala zimná prestávka v najvyššej slovenskej súťaži. Bodku za jesennou časťou sezóny 2011/12 dalo bratislavské derbyJokerit BA - Sharks BA 11. decembra minulého roka. Jarný extraligový kolotoč by sa mal opäť rozkrútiť už počas tohto víkendu – 25.a26.2.2012 (minulý rok sa začínalo už 19.2.12). Pred týždňom, na stretnutí zástupcov klubov v Bratislave, vyzeral tento termín ako nereálny. Počasie sa ale trošičku „polepšilo“, problémové ihriská sa podarilo dať ako-tak pripraviť. Faktom však zostáva, že pred najdôležitejšou časťou súťaže, predovšetkým účastníci zo severu Slovenska, toho veľa s hokejkami nenatrénovali. Len sporadicky sa to darilo v Žiline, Martine, vo Vrútkach, alebo v Kežmarku. Samostatnou kapitolou je Liptovský Mikuláš, ktorý má ihrisko úplne nepoužiteľné a zostávajúce domáce stretnutie zrejme odohrá v Kežmarku. Podobne sú na to aj v Žiari, kde je na bývalom zimnom štadióne ešte stále časť prírodného ľadu.

V poslednú februárovú sobotu začínajú seniori 19. kolom. Nebude úplné, už teraz je na žiadosť hostí odložené stretnutie MŠK Kežmarok - Žiar n. Hronom. Záver 26 kolovej základnej časti bude ešte veľmi zaujímavý. Na špici asi k veľkým zmenám nedôjde, za dvojicou minuloročných finalistov – Nitrou a Ružinovom, je 10bodová priepasť. Sformovaný je aj „stred“ ligovej tabuľky, medzi tretím LGsiedmou Považskou je to síce až o 10, ale Bystričania majú ešte tri zápolenia „k dobru“. Najrušnejší tak bude boj o poslednú – ôsmu priečku, znamenajúcu účasť v nadstavbe. V tlačenici stoja Žilina, L. Mikuláš – 19b., Pruské – 18b. (ale o zápas viac) a nováčik Jokerit Petržalka – 17b. . Niektorí zo spomínaných sa ešte „pobijú“ aj medzi sebou, bude to skutočne napínavé. Od budúceho ročníka sa počet tímov opäť zníži na tucet, barážové „miestenky“ majú, zatiaľ, v Žiari a na Profise.

Základná časť by mala vyvrcholiť na Veľkonočnú nedeľu – 8. apríla 2012.


SHbE seniori, 19. kolo, sobota 25.2.12

Vrútky - Jokerit BA

Vitamins Martin - Žirafa Žilina - bude "LIVE"

ŠK 98 Pruské - Double Team PB

L. Mikuláš - Rytieri Nitra

LG Bratislava - Sharks BA

odložené - MŠK Kežmarok - Žiar n. Hronom


SHbE seniori, dohrávky, nedeľa 26.2.12

MŠK Kežmarok - Rytieri Nitra

Vitamins Martin - Jokerit BA

Ružinov BA - Double Team PB


Martin Šišovský (Pruské)

Zimná príprava, pokiaľ sa dalo, tak sa trénovalo vonku na ihrisku. Keď už to pre sneh a mráz nebolo možné, tak sme chodili do haly v Novej Dubnici. Sem-tam sme do tréningu zapojili 2-3 mladých hráčov. Zmeny v kádri sú minimálne. Skončil Emil Bakoš, ktorý začal hrať hokej v Čechách a v jarnej časti už nebude nastupovať ani Patrik Minárech. Príchod žiadny, možno ak sa pošťastí tak sa do zostavy vráti Stano Gavač, ktorému bude teraz končiť hokejová sezóna v Rumunsku. Takže by nám mohol pomôcť do bojov o postup do play-off. Momentálne máme ale pár chalanov zranených, aj ja som na maródke. Takže sa spoliehame na to, že sa dáme do najbližšieho zápasu do poriadku. Náš najväčší cieľ je teraz postúpiť do play-off. Nemôžeme si dovoliť v zostávajúcich zápasoch zaváhať a prehrať hlavne proti súperom, s ktorými bojujeme o postup do play-off.


Andrej Augustin (Jokerit Petržalka)

So zimnou prípravou som spokojný, naberali sme kondíciu pred vrcholom sezóny, čaká nás 8 veľmi ťažkých súperov do konca základnej časti. Preto verím, že ukážeme na jar dobrý hokejbal. Káder je bez zmeny a má silu ísť v tabuľke smerom nahor.


Andy Nemček (Žiar nad Hronom)

Zmeny v kádri podľa mojich info žiadne. Príprava bola výlučne individuálna. Chalani hrávali na ľade, iní chodili do telocvične a posilňovne. A ciele sú vyhnúť sa baráži, prípadne ešte zabojovať o play-off.


Pavol Humeník (vedúci mužstva MŠK Kežmarok)

Zimná príprava na jarnú časť Slovenskej hokejbalovej extraligy pre kežmarských hokejbalistov začala oficiálne 20. januára 2012. V jednom týždni mali hráči tréning raz v telocvični a raz na ľade.
Vzhľadom na veľké mrazy a veľké nánosy snehu na severe Slovenska nebolo možné nájsť v blízkosti vhodné ihrisko, aby plynulo a v dostatočnom predstihu pred prvým jarným zápasom prešli z ľadu a telocvične na hokejbalové ihrisko. I preto sme trochu sklamaní z toho, že sa na stretnutí zástupcov extraligových klubov nevyhovelo požiadavke mužstiev zo severu Slovenska, aby sa jarná časť posunula o týždeň neskôr.

Kežmarok má totiž hrateľné ihrisko až od stredy 22. 2. 2012, pritom na tom, aby to tak bolo musel tvrdo pracovať i financovať pracovné mechanizmy už tri týždne predtým. Kežmarok tak nabehne vlastne z tvrdej prípravy priamo do ťažkých extraligových bojov. A hneď jeho prvým súperom je rozohraný majster z Nitry, ktorý vyhral silne obsadený turnaj v Plzni. Myslím, že je to dosť veľký hendikep mužstiev, ktorí majú trochu iné podmienky ako mužstvá, ktoré nemali počas tejto zimy problémy so snehom, mrazom a ihriskami. To je tiež jeden z príkladov zvláštnej ,,spolupráce" medzi extraligovými klubmi, aby malo každé mužstvo aspoň trochu porovnateľné podmienky v súťaži.
V Kežmarku počas prestávky nenastali žiadne veľké zmeny v kádri a do jarnej časti ide až na jedného nováčika s rovnakým kádrom s akým hral na jeseň. Jedinou veľkou zmenou v mužstve je to, že hrajúceho trénera Štefana Majera vystrieda nehrajúci tréner Ladislav Majerčík, ktorý mužstvo úspešne trénoval už v jeho premiérovej sezóne 2010/2011, v ktorej Kežmarok skončil na piatom mieste.
Cieľ pre kežmarských hokejbalistov zostáva nemenný, a to dostať sa do play-off z čo najvýhodnejšej priečky.


Peter Jurošek (Martin)

Zimná príprava prebiehala v štandardnom duchu, už od úvodu januára sme naháňali najmä kondíciu, k čomu sme využívali hlavne športovú halu na Podháji a svoje dostali "zabrať" i schody na zimnom štadióne, či posilňovňa. Posledný týždeň sme už trénovali s hokejkami, no stále iba v hale, nakoľko z ihriska sa nám nepodarilo odhrnúť všetok sneh. Naše snaženie malo vyvrcholiť na kvalitne obsadenom turnaji v novopostavenej hale v Gajaroch, no turnaj bohužiaľ deň pred jeho začiatkom z technických príčin zrušili. Do ligy tak nastúpime bez hernej praxe, no dúfame, že úspešne. Začneme hneď dvojkolom, keď najprv v sobotu v derby privítame Žilinu a o deň neskôr v dohrávke Jokerit Bratislava. Hoci to budú nároční súperi, chceme začať plným bodovým zásahom.
V kádri sa toho moc nezmenilo, po zranení kolena sa vracia Učník, inak ostáva pokope mužstvo, ktoré odohralo jesennú časť. Na play-off by nás mal posilniť hokejový reprezentant Tomáš Starosta a uvidíme, ako ďaleko sa dostane Poprad s Paťom Svitanom. Inak veľké zmeny nechystáme, no ak by sa naskytla šanca doplniť káder nejakým zaujímavým menom, určite by sme o tom rozmýšľali.
Čo sa týka našich očakávaní pred jarnou časťou, chceme predvádzať divácky atraktívny hokejbal a hlavne si chceme udržať umiestnenie v prvej štvorke, aby sme začínali play-off doma. V štvrťfinále to už bude tuhý boj, no túto métu by sme chceli všetci prekonať a po výpadku v minulom roku opäť zabojovať o medaile.


Martin Melicherčík (vedúci družstva Považská Bystrica)

Naši muži a juniori začali prípravu už v polovici januára, ale či to prinesie ovocie, je len vo hviezdach. Všetko to závisí od toho či budú chodiť a ako k tomu pristúpia chalani z mužstva. Samozrejme, ako väčšina mužstiev, ktoré majú ambície sa dostať do play-off, plánuje svoj káder doplniť o niekoľko hráčov, tak aj Považskej prisľúbili svoju účasť hráči, ktorí momentálne hrávajú hokej. Sú to chalani, ktorí sa popri hokeju už dlhé roky venujú aj hokejbalu. Našim cieľom je v prvom rade sa prebojovať do vyraďovacích bojov a ak by sa to podarilo, tak aj v play-off by sme radi niečo ukázali a neboli len do počtu, ale to je ešte veľmi ďaleko a teraz sa budeme musieť hlavne sústrediť na základnú časť a veríme, že všetci hráči dajú do toho všetko a pobijú sa o každý jeden bodík.


Juraj Bubák (vedúci družstva Nitra)

Zmeny v kádri nie sú žiadne. Máme dvoch hráčov dlhodobo zranených – M. Ecker a T.Čičo. Prvému menovanému sa možno podarí stihnúť zápasy v play-off. Zimnú prípravu sme absolvovali či už na futbalovom ihrisku v Nitre, alebo na hokejbalovom v Nových Zámkoch. Zúčastnili sme sa aj turnaja v susedných Čechách – Pilsen Cup, ktorý sme vyhrali. Cieľ je rovnaký ako v minulej sezóne – zlato.


Vladimír Palinkáš (Profis Bratislava)

Zimná príprava bola asi taká, ako vyšetrenie kauzy gorila. Zmena je taká, že Rišo Katona sa stal trénerom Profisu. Ciele klubu - pokúsiť sa zachrániť v extralige, a môj osobný cieľ - vyhrať na Lote prvú cenu. s pozdravom zatiaľ žobrák vladko :-))))))


Michal Lacko (Žilina)

Zimná príprava družstva prebiehala hlavne v hale, kde v jednotlivých cykloch mužstvo zlepšovalo kondičnú pripravenosť, obratnosť a rýchlosť. Tím trénoval spoločne s hráčmi U19, takže tréningy pod vedením Dušana Ondruša mali patričnú úroveň. Veľká škoda je však, že sme sa zatiaľ nedostali kvôli poveternostným podmienkam na hraciu plochu. Káder neposilnil nik okrem hokejového matadora Jána Drevenáka. Avšak stratili sme hráča v útoku Cíbu a brankára Šima (obaja štúdium v zahraničí). Uvidíme ako na tom bude zdravotne Matej Kosa a či mu zranené koleno dovolí zasiahnuť do hry. Cieľ v jarnej časti je jednoznačný - dostať sa na 7. priečku a potrápiť alebo prekvapiť v play-off niektorý tím z prvej štvorky.


Pavol Vojtas (funkcionár Vrútky)

Zimná príprava prebiehala na ihrisku, zimnom štadióne v T. Tepliciach aj v telocvični. Sme s ňou spokojní. V kádri nenastali žiadne zmeny, nikto neodišiel ani neprišiel, budú hrať tí istí čo na jeseň a dúfam, že aspoň na domáce zápasy budeme nastupovať v plnej sile. V jarnej časti sa chceme umiestniť čo najvyššie, aby sme prípadne boje vo vyraďovacej časti začínali na svojom ihrisku.


Jakub Cvik (Ružinov)

Zimná príprava prebiehala od vianočných sviatkov v spolupráci s Monarch Bratislava. Využili sme cross fit + telocvičňu, doplnené o klasické behy na vytrvalosť. Na ihrisku sme trénovali až ostatné dva týždne. Zmeny v kádri zatiaľ žiadne, avšak nič dopredu ešte nevylučujem. Na jar chceme podávať stabilné výkony a tým sa dobre pripraviť na play-off.


Jaroslav Šalka (tréner LG Bratislava)

Zimná príprava bola veľmi slabá, aj to čo bolo na jeseň dobré sa pokazilo, avšak budeme sa ďalej snažiť. Zmeny na súpiske sa zatiaľ neudiali žiadne. Na domácom ihrisku nechceme stratiť ani bod a čosi sa pokúsime priniesť od súperov. Na play-off je to všetko otvorené, uvidíme ako sa dáme dokopy, od toho to potom bude ďalej závisieť.


Tomáš Púček (L. Mikuláš)

Zimnú prípravu sme mali individuálnu, prvý spoločný tréning budeme mať až dnes (štvrtok 23.2.12) vo Vrútkach. Naše ihrisko bude nespôsobilé určite počas najbližších troch týždňov. Každoročnú umelú ľadovú plochu zasypala značná vrstva snehu. Domáce zápasy budeme hrávať v Kežmarku. Jediná hráčska zmena bude práve na mojom brankárskom poste. Mám dlhodobo zranené koleno, nahradí ma Martin Hliničan. Je to hokejový brankár, ale v minulosti už chytával hokejbalovú extraligu za Mikuláš. Cieľom je postup do play-off.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.