SHbE Žilina: v sobotu do Martina.

SHbE Žilina: v sobotu do Martina.

V úvodnom „jarnom“ zápase hokejbalovej extraligy seniorov pocestujú žirafy na Turiec. V super susedskom derby sa predstavia v Martine proti tamojším „vitamínom“. Obaja súperi potrebujú bodovať, rozhodne viac Žilinčania, ale tabuľkové postavenie a história vzájomných meraní síl, robia jasným favoritom domácich.

Kolektívy majú jedno spoločné. Na zasnežených a zamrznutých ihriskách nebolo možné dostatočne trénovať a tak sa gro zimnej prípravy realizovalo v telocvičniach. Žirafy od skončenia jesennej časti – 10.12.11 držali hokejbalové hokejky až dvakrát!!! – 12.januára a tesne pred štartom, vo štvrtok – 23.februára. Všetko pred tým a pomedzi bolo v podobe kondičnej a pohybovej prípravy, poprepletané florbalom.

Martinčania aktuálne „okupujú“ štvrtú priečku ligového pelotónu. Na tretí LG síce strácajú 2 body, ale majú zápas k dobru. V preplnenom strede je ale každý bod dôležitý a s ním súvisiaca aj lepšia východisková pozícia pred play-off. Žilinčania majú trošičku iné problémy. Spolu s L. Mikulášom sa „naťahujú“ o ôsmu pozíciu –poslednú pre postup do nadstavby. Avšak o ňu majú nemalý záujem aj ďalší účastníci a finiš základnej časti tak bude nadmieru zaujímavý a určite aj dramatický. Už najbližšia sobota veľa napovie.

Žilinčania sa so susedmi poznajú nadmieru dobre a ešte viac majú v pamäti to množstvo prehraných zápasov, pričom na posledný zisk bodov si málokto z hráčov spomenie. Naposledy to bolo hádam v sezóne 2009/10 a po domácej prehre po nájazdoch. V minulom ročníku dve prehry (TU) a v tom aktuálnom jesenná hanba na Závaží 0:5. V odvete by to mohlo byť menej kruté, ale nemenej náročné, určite by vysnený bodíček veľmi potešil a pomohol. V zostave už chýbajú brankár Šimo a útočník Cíba (obaja školské povinnosti v zahraničí). Na jar si už pre problémy s kolenami nezahrá ani agilný Kosa, trénerské povinnosti nedovolia pravidelne hrávať Petnému, v sobotu nenastúpi ani mladík Miške a zrejme definitívne sa nedá počítať ani so Slovákom. Naopak, po operácií sa do ofenzívy vráti Lacko a nováčikom bude Drevenák J., ale až od nasledujúceho kola.

V rámci možností a v závislosti od počasia bude možné zápas sledovať „LIVE“ prostredníctvom improvizovaného textového prenosu.


SHbE seniorov, sobota 25.2.12, 19. kolo, v Martine o 13.00 hod.

Vitamins Martin - Žirafa Žilina


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.