FHŽL Žilina - seniori I.: na úvod dve prekvapenia.

FHŽL Žilina - seniori I.: na úvod dve prekvapenia.

Seniorská prvá liga odštartovala svoju jarnú púť v prvú marcovú nedeľu. Odohrali sa všetky tri stretnutia 14. kola a možno aj s malým prekvapením resp. s dvomi.


Tým prvým je určite výhra obhajcu titulu Slimákov. Na prvý pohľad na tom nie je nič zaujímavé, Nortoni boli porazení už aj na jeseň. Avšak „majstri“ mali v nedeľu zostavu, ktorá má na míle ďaleko od ideálu. Tým nechcem znevažovať modré postavičky ale však posúďte : v bránke kulinár a gurmán Ivan M., v obrane Ičo Ch. so „zlomeným“ členkom, k dôchodcovi Pavlovi S. ani netreba viac, vpredu indisponovaný Milan B., ... . Avšak ofenzívu znova podporila dlhoročná opora Lukáš Ch., ktorý sa nechal prehovoriť na ďalšiu sezónku, dve, ... :). Chalaniskám to celkom dobre ladilo, zaobišli sa aj bez Lukáška Cola L. a skóre narastalo a narastalo s ľahkosťou, ktorú nikto nečakal. Rozhodne nie Nortoni, ktorí počas celého zápasu pôsobili ako obarení a nedokázali nič vymyslieť pred bránkou súpera a tú svoju chránili veľmi zle. Gólman Peťo A. asi v mestskej lige ešte toľkokrát neinkasoval. Výsledok doplnil špicu pelotónu o Slimákov a tak sú už traja adepti na dve priame miestenky do semifinále.


Druhým miernym prekvapením bol zápas prvého s posledným. Euroimpex narazil na „dôchodcov“ z Maple, ktorých bolo iba osem a to počítam ale zraneného Vladimíra K., ktorý sa pôvodne prišiel iba „kuknúť“. Žltí mali viac z hry ale „javorové listy“ by si zaslúžili metál za defenzívu a v nej obetavého Viliama L., ktorý sa pohádzal do všetkého čo sa dalo. Skóre otvoril paradoxne „velikán“ Duško B., ktorý vo vlastnom oslabení na polovici, po hrúbke zbavil loptičky Mira G. a samostatný nájazd chladnokrvne zakončil. Tým sa tlak Euroimpexu ešte viac zvýšil a neodvratné vyrovnanie prišlo po presilovkovej kombinácie v poslednej štvrťhodinke. Žltí obrat aj dokonali, „víťazný“ zápis zaznamenal po peknom individuálnom prieniku Milan L. . Do, už prázdnej svätyne dobre chytajúceho Škorvánka, spečatil pár sekúnd pred sirénou Ján D. . Vicemajster Maple tak aj naďalej na poslednej priečke a s veľkou stratou na prípadnú účasť v play-off, ale zápasov je ešte veľa.


 V rannom meraní síl sa „pobili“ susedia, dovtedy šieste KNM a piate Turie. Momentálne je už poradie opačné, nakoľko bez gólov sa nedá vyhrávať. Turie malo síce najpočetnejšiu zostavu dňa ale nestačilo to ani na čestný úspech. Kysučania veľmi zodpovedne bránili a za sebou mali nestarnúceho Alfiho, ktorý po dlhej dobe odchádzal s čistým kontom.


Liga je, aj napriek iba siedmym účastníkom, celkom vyrovnaná. Na chvoste zatiaľ strieborné Maple, ale ako to bude vyzerať po 21. kole, ktoré ukončí základnú časť, je predčasné hádať.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (3)

benny napísal:

ja som bol indisponovaný??však aj to mi stačilo na 1+4 kresťanko,ja som bol vťažkom kľude...:)

Pridané: 11.03.12 20:43.
Lajo13 napísal:

Karol som ani nevedel, ze som v nedelu hral ;)))

Pridané: 08.03.12 16:33.
kcepec napísal:

Dobre Lukáško, už som to upravil tak aby to bolo zrozumiteľné aj takým čo pijú bublinkové nápoje.

Pridané: 08.03.12 16:40.
Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.