FHŽL Žilina: tak som radšej zavolal.

FHŽL Žilina: tak som radšej zavolal.

Po super nudnom finále v žilinskej seniorskej I. lige, medzi Slimákmi a Žirafami (séria 3:0), supluje herný vrchol sezóny, zlatý súboj v druhej lige. V ňom pohodlný víťaz základnej časti a obhajca z Rosiny, narazil na DANDY Group – tabuľkovú „trojku“. Už prvé dve merania síl boli „pozerateľné“ o to viac, že zakaždým sa radovalo DANDY. Rosinčania zaznamenali prvé dve prehry v sezóne a obe až vo finále. Lepšia pozvánka na tretí zápas už hádam ani nemohla byť.

Sliepky v ňom nastúpili s povestným nožom na krku, ďalšie zaváhanie by už znamenalo koniec sezóny a neplánovaný zisk iba „striebra“. To nikto nechcel dopustiť a super disciplinovaný, kompaktný výkon priniesol želané ovocie. Ale ten priebeh stál za to, a je aj dôvodom týchto riadkov. Udiali sa v ňom totiž dva veľmi zaujímavé momenty, z toho ten druhý aj veľmi neobvyklý.

V piatok večer začala lepšie družina „vedená“ Milanom Benny Beniačom. O štipku viac zamestnávala brankára Blažeka. Jeho kluboví spoluhráči sa snažili dbať na zabezpečenú obranu a dopredu sa „tlačili“ iba veľmi pozvoľna. Skóre, celkom zaslúžene, otvorila Rosina v 20.minúte, 0:1. Od tohto momentu pridala ešte viac na aktivite a prišiel aj druhý „gól“. No strelecký zápis z neho nakoniec nebol, lebo som od polovice ihriska (pozdravujem Jura Dubáka Porubčanského) videl postavenie v bránkovisku od zakončujúceho Lukáša Hreusa. Ten to „zvládol“ nielen jednou, ale hneď oboma nohami. Pravidlá hokejbalu č. 421: Gól sa neuzná - ak útočiaci hráč stál alebo mal svoju hokejku v bránkovisku v čase vniknutia loptičky do bránky, avšak okrem prípadu, ak útočiacemu hráčovi fyzicky bránil brániaci hráč opustiť bránkovisko v čase, keď loptička vnikla do bránky.

Stav stretnutia sa tak nezmenil a pri skóre 0:1 sa začínala aj posledná štvrťhodinka. V nej sa už Rosina stiahla na svoju polovicu a urputne udržiavala najtesnejší náskok. DANDY už malo viditeľne viac z hry a štyri minúty pred záverečnou sirénou sa aj dočkalo. Peťo Straka sa predviedol vo svojom klasickom štýle. V rohu útočného pásma si pokryl loptičku, na dva pokusy a bránený sa vytiahol medzi kruhy a zavesil. Remíza svietila na tabuli aj po naplnení riadnej hracej doby.

Nasledovalo predĺženie a v jeho polovici prišiel druhý, veľmi zaujímavý moment. Brankár DANDY – Blažek pri jednom zo zákrokov hodil hokejku, ako poslednú možnosť, tá trafila loptičku a zabránila gólu. Tentoraz situácia nastala na „mojej“ polovici a na 100% presvedčený som signalizoval, že bude nasledovať „iba“ trestné strieľanie. Z mojej „istoty“ ma ale veľmi rýchlo a elegantne vyviedla líška ryšavá – Milan Benny Beniač. Po súvislom sformulovaní myšlienok v stredovom kruhu ma dokonale zneistil. Nakoľko išlo o veľmi veľa, rozhodol sa o celkom neštandardné riešenie. Oslovil som „priateľa“ na telefóne a konzultoval s ním spornú situáciu. Ten mi vrátil stratenú istotu a nasledoval avizovaný „nájazd“. Beniač ho však nepremenil a dráma skončila až po samostatných nájazdoch. Pravidlá hokejbalu č. 552: Keď hráč, brankár alebo funkcionár brániaceho sa družstva hodí svoju hokejku, jej časť alebo akýkoľvek iný predmet smerom k loptičke vo svojom obrannom pásme, proti jeho družstvu bude nariadené:  trestné strieľanie (TS).

DANDY hádam odpustí, ale po výhre Rosiny mi zo srdca padol veľký kameň. V zmysle hore napísaného sme ako zebry pruhované síce rozhodli podľa pravidiel, ale „zlý“ pocit by ostal. Neviem, či by som mal potom odvahu osloviť Duška Tvrdého so žiadosťou o uvarenie gulášu na záverečné vyhodnotenie (29.6.12). Super finálové séria tak bude mať pokračovanie už dnes večer – piatok 22.6.12. Určite sa príďte pozrieť, bude na čo.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.