SHbE: stretnutie funkcionárov v Pruskom bolo aj nebolo.

SHbE: stretnutie funkcionárov v Pruskom bolo aj nebolo.

Pruské bolo v nedeľu 17.6.12 dejiskom stretnutia hokejbalových funkcionárov a činovníkov (SHbÚ: hokejbaloví funkcionári do Pruského). Najskôr sa o 10.00 hod. uskutočnilo stretnutie vedúcich extraligových klubov, ktoré budú účastníkom súťaží v blížiacej sa sezóne 2012/13. O dve hodiny neskôr mala nasledovať ešte aj každoročná Rada SHbÚ, avšak nakoniec zostalo iba pri pláne. Na jej začatie bola potrebná prítomnosť aspoň 16 zástupcov s hlasovacím právom. Do tohto počtu ale chýbali dvaja a namiesto rozpravy k jednotlivým bodom, bola iba „voľná“ diskusia. Relevantné závery teda vzišli iba v prípade hokejbalovej extraligy a bolo ich hneď niekoľko:

 

-      -    do termínu stretnutia v Pruskom sa podarilo zaslať záväznú prihlášku všetkým seniorským kolektívom. V sezóne 2012/13 ich bude znova tucet, už skôr vypadol L. Mikuláš, v baráži nebol úspešný Profis Bratislava, na jeho úkor sa do extraligového pelotónu po roku vrátila Skalica: Nitra, Ružinov BA, Martin, LG BA, Vrútky, Pruské, Kežmarok, P. Bystrica, Jokerit BA, Žilina, Žiar n. Hronom, Skalica.

 

-      -    extraliga seniorov a U19, ktoré sa budú hrávať celoročným systémom, by mali odštartovať už neobvykle skoro – 1. septembra 2012.

 

-      -    novinkou v seniorskej lige bude v základnej časti predĺženie v prípade, že stretnutie sa v riadnom hracom čase skončí nerozhodným výsledkom. Bude mať trvanie 5 minút, ale už s počtom hráčov iba 4 na 4. Samostatné nájazdy, tak ako tomu bolo v ostatnej sezóne, nebudú nasledovať ihneď po záverečnej siréne, ale až po predĺžení.

 

-      -    podobná zmena bude aj v lige U19. Zápasy už nebudú končiť remízou, vždy sa v takomto prípade rozhodne v sérii troch samostatných nájazdov. Tým sa automaticky mení aj bodovanie v tabuľke, keď za víťazstvo budú 3 body, za víťazstvo po nájazdoch 2, za prehru po nájazdoch 1 bod.

 

-      -    najzaujímavejšia diskusia bola k snahe Nitry, P. Bystrice a Žiliny. Zámerom bolo zmeniť kategóriu U19 (tá vznikla pred dvoma rokmi z U18) na U20 ale tento návrh neprešiel. Väčšina hráčov, ktorí už nespĺňajú vekovú hranicu, sú tak pre extraligový hokejbal stratení. Šéf komisie mládeže O. Buday to zhodnotil jasne: „ak si už ako 19roční chalani nezahrajú medzi mužmi, rok naviac im v tom nepomôže, iba to zbytočne predlžujeme.“ V podstate je tak úplne zbytočné sa venovať mládeži, lebo prínos pre seniorské kádre to bude mať iba minimálny. K tejto téme čoskoro samostatný článok.

 

-      -    v zmysle predchádzajúceho hlasovania tak prišiel návrh zo strany LG Bratislava na zrušenie povinnosti pre seniorský tím mať aj mládežníckeho zástupcu, v niektorej z nižších kategórií. Po búrlivej debate k predchádzajúcemu bodu bolo súhlasné stanovisko väčšiny iba logickým krokom.

 

Či úvodný hvizd zaznie už 1.9.2012 je otázne. Nedoriešenou zostáva kľúčová problematiky súvisiaca s rozhodcami. Tí po roku opäť žiadajú navýšenie odmien za vedenie extraligových stretnutí (viac v článku SHbE: nové finančné požiadavky rozhodcov + ANKETA). Ako to nakoniec všetko dopadne bude zrejme známe v priebehu augusta.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.