Status #119256 Traja mušketieri, alebo čím to je?Nielen v legendárnom románe od Alexandra Dumasa sa menšina akosi d...

Karol Čepec (kcepec) pridal obrázok

Traja mušketieri, alebo čím to je?

Nielen v legendárnom románe od Alexandra Dumasa sa menšina akosi dokáže zomknúť a zabojovať aj proti zjavnej presile. Známy výrok zo spomínaného diela - ,,jeden za všetkých, všetci za jedného“ - neraz naberie reálnu podobu aj na futsalovej palubovke. V tomto smere bol neobvykle výnimočný ostatný - už 20. hrací víkend - MIRUPO Futsalová Žirafa Liga Žilina 2015/16. Už som toho z futsalu videl celkom dosť :-) ale výkony, ktoré predviedli niektoré kvartetá počas soboty resp. nedele stoja za zmienku.

V sobotu ma odrovnal herný prejav DYNAMA v zápase DYNAMO ŽILINA - Kameňáci 4:3. "Hostia" ako líder 6. ligy boli jednoznačným favoritom, o to viac, že súper nastúpil iba so štyrmi hráčmi a brankárom. Stačila aj veľmi oklieštená zostava. Zomknuté kvarteto podalo super výkon v obrane a vďaka brejkom, chybám súpera, je z toho plný bodový zápis. Veľmi veľké prekvapenie ale úplne zaslúžené. Kameňáci sa nevedeli dostať do tempa, akoby boli stále prekvapení z priebehu, na ktorý nevedeli reagovať.

V nedeľu sa stalo niečo podobné aj v 4. lige počas podvečerného duelu FC Torpedo Žilina - FC ANANASI-Profirol B 6:5. Torpedo nakráčalo na plochu opäť bez striedajúceho na lavičke a ešte aj s hráčom v bránke. Na priebehu to však nebolo vôbec poznať. V 29. minúte to už bolo 5:2 ale bolo zrejmé, že to dlho nemôže vydržať. Ananasi zatlačili, nedali protivníkovi vydýchnuť. V 48. minúte už bolo vyrovnané 5:5, ale premenený 6 metrový pokutový kop o minútu neskôr opäť preklopil misku váh na stranu Torpeda.

Síce nie 4 ale až 5 hráči nastúpili za tím REDS v súboji 2. ligy THE RED DEVILS ŽILINA A - THE REDS 7:6. Úžasné akcie sa striedali na oboch stranách, stále sa bolo na čo pozerať. V 39. minúte sa Devils gólovo konečne dotiahli a začínalo sa odznova 5:5. Diabli naďalej tlačili, tlačili a keď už sa zdalo, že sa budú body deliť, prišla posledná akcia aj strela na bránku a trošku krutý výsledok 7:6. REDS si ale zaslúžia absolutóriu, to sa však to tabuľky nepočíta :-).

Nedeľu uzavrelo druholigové meranie síl FC Terra Varna A - De Luxe 2:4. Terra Varne sa nedá uprieť snaha, nasadenie, odhodlanie, bojovnosť, ... . Nechýbalo nič, až na schopnosť premeniť príležitosti a streliť gól. Niežeby neboli, avšak v bránke De Luxe doslova čaroval Ondrej Chupáň. Čo nešlo pochytať rukami, nohami, telom, tak chtiac nechtiac použili aj hlavu. Krv bola všade, na podlahe, drese, umývadle, chodbe, schodoch, uteráku :-). Ondrej to však dal ako pán, a bol veľmi dôležitým základom víťazstva. To sa spoluhráčom vpredu dobre pobehuje pri vedomí, že vzadu každú ich chybu a nevrátenie sa, ešte niekto zachráni.

.

Pridal kcepec 17.02.2016 12:37. Zobrazení: 358 | Odporučiť


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.