DFŽL Žilina: Športová hala v Radoli – vaše skúsenosti a postrehy.

DFŽL Žilina: Športová hala v Radoli – vaše skúsenosti a postrehy.

Počas posledného predvianočného víkendu 21. – 22.12.2013 a prvého novoročného 4. – 5.1.2014 sme v novej radoľskej športovej hale odohrali 47 zápasov futsalovej žirafa ligy žilina všetkých seniorských líg. Nielen z pozície spoluorganizátora súťaže, ale aj ako časomerač som sa zúčastnil takmer polovice duelov. Počas nich som si vypočul množstvo vašich pohľadov, skúseností, postrehov, zážitkov, ... . Musím konštatovať, že takmer všetky, až na malé výnimky, boli negatívne a bolo z vás cítiť veľké sklamanie. Pravidelne sa opakujúce formulácie by sa dali čiastočne zhrnúť do pohľadu jedného z tímov, ktorý bol uvedený v zápise o stretnutí zo soboty 4.1.2014: „Sťažnosť na šatne, sú spoločné, silne znečistené, bez vešiakov, sťažnosť na halu – nevyhovujúca, znečistená od blata, celá jedna strana sa šmýka, slabo osvetlená, povrch katastrofa, ...“.

Aby toho nebolo málo, tímy zo sobotného dopoludnia a z nedeľného popoludnia boli konfrontované aj s kondenzáciou vlhkosti, ktorá robila jednu stranu ihriska úplne nehrateľnou. Tá bola v sobotu spôsobená nedostatočným prekúrením po vianočnej prestávke, v nedeľu bol príčinou výpadok kúrenia, ktorý sa nepodaril operatívne odstrániť.

Snažili ste sa byť tolerantní a rozumieť tomu, že hala je nová a preto je potrebné „vychytať“ viaceré detské chyby - čistotu plochy, nečistoty v zázemí, nedokončené riešenie priestranstva pred vstupom do objektu, osvetlenie, zimu, neodtekajúcu vodu v sprchách, vešiačiky v šatniach, čistiace zóny, nepríjemné slnečné lúče svietiace cez bočné okná, číre sklo na okne v sprchách, ... . Všetky tieto dočasné nedostatky budú odstránené v najbližšom možnom čase, aby mali hráči aj návštevníci zodpovedajúci komfort. Avšak sú tu aj dva momenty, ktoré z dôvodu zvoleného riešenia, bude zložité riešiť. So zaťatými zubami sú pre vás, ešte ako tak, prijateľné spoločné šatne (ideálom by boli štyri namiesto dvoch), ak by bolo to najdôležitejšie v hale iné ako je – hrací povrch. Ten je absolútne rozhodujúci pre to najpodstatnejšie – zdravie a dojem z hry. V oboch faktoroch je ŠH v Radoli pre vás sklamaním. Bolestivé pády, tvrdosť dopadov, šmýkanie sa, bolesť kolien, ... a iné nebolo a nie je možné prehliadnuť. Svoje rozčarovanie ste dali najavo predovšetkým po ostatnom víkende, ktorý nie veľmi vyšiel, keď ste nám adresovali viacero emailov, telefonátov, ... .

Vaša objektívna nespokojnosť nás núti opäť hľadať ďalšie riešenie. Už počas najbližších zápasov sa opäť (po piatich rokoch) vrátime do ŠH v Strečne. Reflektujeme tak na vaše názory, že je to pre vás prijateľnejšie riešenie ako ŠH v Radoli. Viac o hracích miestach budeme informovať v priebehu nasledujúcich dní.

Ak sa chcete k téme vyjadriť urobte tak prostredníctvom komentáru k tomuto článku alebo využite FB stránku.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (1)

kcepec napísal:

niekoľko vašich komentárov nájdete na https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=574771535935672&id=268622263217269

Pridané: 07.01.14 21:28.
Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.