Odpočívaj v pokoji - Jozef BARTKO (Cys Žilina), † 26.1.2014.

Odpočívaj v pokoji - Jozef BARTKO (Cys Žilina), † 26.1.2014.

V žiadnom súťažnom zápase, rovnako ako v skutočnom živote, nie sú len okamihy radostné, šťastné, úsmevné. Veľakrát je to o momentoch opačných, keď prevažuje smútok, bolesť, ... . V takých situáciách väčšinou chýbajú akékoľvek slová, ktoré by bolestnú realitu dokázali plnohodnotne obsiahnuť. Obzvlášť v prípade náhleho úmrtia, stratu živej bytosti, rodinného príslušníka, druha, priateľa, spoluhráča, ... . Všetky tieto prívlastky, aj mnoho iných, patria Jozefovi Bartkovi, ktorý bol aktívnym členom aj žirafáckej futsalovej rodiny. Čas jeho pozemského zápasu bytia totiž, akosi skoro, vypršal v nedeľu 26. januára 2014 podvečer (42 rokov, nar. 7.4.1971).

Na blízkeho priateľa a spoluhráča v jednej osobe takto spomína Michal Greschner (Cys Žilina): „Veľmi ťažko sa mi píšu tieto riadky. Nájsť slová alebo opísať čo sa vo mne/v nás (cyklistoch) odohráva asi nie je ani možné. Opustil nás človek, ktorý mal tak obrovské srdce, že to neuniesol. Vždy bol tam kde ho potrebovali najbližší aj my. Bol na každom našom zápase a aj napriek tomu, že ho všetko bolelo, tak bojoval s odvahou nevídaným odhodlaním. Jožko, my si Ťa budeme pamätať takto usmiateho a odhodlaného pomôcť tam kde treba. Svojou dobrotou nám stále dokazoval, že stále existujú ľudia, ktorým viac záleží na iných ako na sebe samom. Odpočívaj v pokoji.“


Za organizátora súťaže, ktorú Jozef Bartko dlhé roky hrával, vyjadrujeme hlbokú sústrasť všetkým pozostalým, blízkym, ... a spomíname v modlitbách. Odpočívaj v pokoji Jozef!

Ak chcete aj vy kondolovať, zaspomínať, urobte tak prostredníctvom reakcie priamo pod článkom alebo sa môžete vyjadriť na FB.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (4)

kcepec napísal:

Posledná rozlúčka s Jožkom Bartkom bude vo štvrtok 30.1.2014 o 13.00 hod. v kostole na Vlčincoch.

Pridané: 28.01.14 13:25.
zanet_m napísal:

Nech jeho dusa najde pokoj ...uprimnu sustrast vsetkym blizkym ...

Pridané: 28.01.14 12:00.
free99 napísal:

R.I.P (no coment)

Pridané: 27.01.14 19:14.
kcepec napísal:

odpočívaj v pokoji

Pridané: 27.01.14 15:37.
Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.