Openliga – ŽFA Žirafa ŽA: v 13. kole Nuda v Brně

Openliga – ŽFA Žirafa ŽA: v 13. kole Nuda v Brně

Nuda nebola len v úspešnej českej komédii, ale aj na Hájiku. Zápas musel početnú skupinu divákov veľmi sklamať. Duel nespĺňal svojou úrovňou kvalitu tejto súťaže. Na palubovke bolo len jedno družstvo a to domáce žirafy. ŽFA nenastúpila z viacerých dôvodov v plnej sile, navyše sa im v poslednom kole v Trnave vykartovala dvojica hráčov základnej zostavy. Hostia z Banskej Bystrice rovnako nastúpili len so šesticou hráčov v poli. V drese Miby absentovalo viacero kľúčových hráčov pre zranenia a pracovné povinnosti. V ich drese si odkrútili krutú premiéru aj dvaja mladí hráči. Je v nich určite potenciál, ale v tomto zápase sa skôr hľadali. Hostia pôsobili dezorientovane a hlavne nezohrato. Smerom do útoku boli počas celého zápasu neškodní a tak to bol súboj domácich s brankárom D. Škubákom. Hostí načal netradičný strelec T. Grznár, ktorý si od nedávneho turnaja na Štiavničkách zachoval streleckú formu. V zápase sa mu podarilo napokon streliť hattrick a zahanbil aj kolegov z útoku. Nie však „malého – veľkého“ muža tohto zápasu Mária Borisa. Tomu patril záver prvého a úvod druhého polčasu. Strelil v ňom v krátkom čase takisto hattrick. Domáci okrem viacerých zahodených čistých šancí nastrelili viac krát aj konštrukciu brány a bujarý výsledok mohol byť ešte výraznejší... Čestný úspech hostí zaznamenal za stavu 6:0 brankár Miby D. Škubák, ktorý zahanbil T. Mičudu, ktorý sa v bráne evidentne nudil a chcel predviesť niečo pre divákov. Pri svojom sóle si však nevšimol, že na ihrisku stojí aj súper a v bráne chytá živý brankár! Poslal mu asi strelecký pozdrav, ktorý mu gólman hostí opätoval a lopta skončila v opustenej bráne. Zápas sa prakticky dohrával a skóre sa nebezpečne blížilo k desine, ktorá mohla byť pokorená v poslednej minúte. Z trestného kopu sa však pomýlil ináč v pohode hrajúci M. Belaník. ŽFA tak ostáva naďalej na čele tabuľky. Už o pár dní sa rovnakí súperi stretnú v semifinále Pohára stredoregiónu, kde pôjde taktiež o veľa. Víťaz tohto zápasu bude reprezentovať náš región v Slovenskom pohári.


ŽFA ŽIRAFA Žilina – MIBA Banská Bystrica 9:1 (3:0)

ŽFA: T.Mičuda (M.Kotuláč) – E.Novisedlák „C“, J.Baranovič, L.Ďuratný, M.Belaník, M.Boris, T.Grznár, tréner: Dušan Štaffen

Miba: D.Škubák (R.Filadelfi) – P.Prikryl „C“, V.Giertl, P.Zehnal, L.Riša, P.Ondrejka, P.Výlupok, tréner: Ján Dzuro

Góly: T.Grznár 3, M.Boris 3, J.Baranovič 1, L.Ďuratný 1, M.Belaník 1 – D.Škubák 1

ŽK: L.Riša (Miba)

Rozhodovali: M.Matula a R.Behančin

130 divákov

Foto album zo stretnutia.


Dušan Štaffen (tréner ŽFA ŽIRAFA Žilina):

Niet čo hodnotiť. Vyhrali sme veľmi dôležitý zápas z pohľadu tabuľky. História sa nebude pýtať, v akých zostavách nastúpili obe družstvá. Veľmi ma potešil výkon Tomáša Grznára a Mária Borisa. Tento krát by som chcel poďakovať aj divákom, že nás prišli podporiť v hojnejšom počte. Budeme ich podporu potrebovať aj v najbližšom domácom zápase!

Ján Dzuro (tréner MIBA Banská Bystrica)


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.