FHŽL Žilina: obhliadnutie sa za druhým jarným víkendom.

FHŽL Žilina: obhliadnutie sa za druhým jarným víkendom.

Hokejbalová Žirafa Liga Žilina pokračovala už druhým jarným víkendom. Príjemné slnečné počasie sprevádzalo všetky duely 8. a 9. marcového dňa.

FHŽL Žilina sr. I.:

Jesenný líder – Turie, nedokázalo zvíťaziť ani v druhom stretnutí a zo šiestich možných má zatiaľ iba jediný bod. Proti poslednému KNM nepotvrdili úlohu papierového favorita. Treba však priznať, že Kysučania nastúpili už aj s tromi posilami, ktoré sa postarali o góly – Dolinajec L. a M., Pijak L. Otázne je, či jarný finiš bude stačiť na „odfláknutú“ jeseň. Žirafa nemali proti EUROIMPEXU nárok. So šiestimi hráčmi do poľa a s brankárom sa na lepší výsledok ani nedalo pomýšľať. V drese hostí sa už predstavil mladý Holák, ktorý prestúpil od Slimákov. Ešte potešiteľnejší je návrat brankára Adama Nováka, ktorý sa po operácii kolena znova postavil medzi žrde. Červené krídla nepotvrdili zisk troch bodov z predchádzajúceho víkendu proti Turiu. Úradujúci majster sa do stretnutia vrátil minútu a 8 sekúnd pre záverečnou sirénou, keď Kurách J. vyrovnal na 3:3. O konečnom výsledku rozhodovali samostatné nájazdy, kde bol jediným úspešným Kožík. V „Slimačom“ drese si po dlhej odmlke opäť zabehal bývalý hráč Maple Leafs Duško Barbořák.

HBK KNM A - HBK TURIE 3:2 s.n. (0:0, 2:0, 0:2 - 1:0), góly: M. Dolinajec, L. Pijak, rozhodujúci nájazd Pijak L. - T. Vnuk, D. Hríň . HBC Revolutions Žirafa - EUROIMPEX 3:7 (0:1, 2:3, 1:3), góly: B. Melo 2, M. Cíba - P. Holák 2, M. Lacko 2, A. Miške 2, M. Hartel . HBC 07 Slimáci - Rajec Red Wings A 4:3 s.n. (0:1, 1:1, 2:1 - 1:0), góly: J. Kuchár, J. Šuška, J. Galbavý, rozhodujúci nájazd R. Kožík - P. Bobot 2, T. Kasák .

FHŽL Žilina sr. II.:

Aj v druhej lige sa odohralo viacero zaujímavých stretnutí. V priamej konfrontácii, v spodnej časti tabuľky, získali dôležité body hokejbalisti z Krásna. HBC Vlky po zime akoby stratili na útočnosti, všetky výpady boli bezzubé. Nováčikovia v ich drese, predovšetkým Rišo Malý, síce hru oživili, ale nestačilo to ani na čestný úspech. Sparrows poskočili už na siedme miesto, naopak Vlky stále na poslednej priečke. V CEIToch nastúpili staronoví hráči – Prášek S. aj J. Silvo v premiére zaznamenal hetrik. Predators stále nedokážu nájsť hernú pohodu z minulej sezóne a preto im patrí predposledná pozícia v aktuálnej tabuľke. Rosinčania hrali vo veľkej pohode aj keď nie v ideálnej zostave. Lodňancom slúži ku cti, že bojovali až do záveru a vďaka tomu pridali, tesne pred koncom, dva presné zásahy. Jeden z hokejky exRosinčana Maja Holešu :-) . Nenaplnené očakávania – tak by sa dal zhodnotiť súboj druhého Rajca s tretím Dandy. V 11. minúte už na tabuli svietilo 4:0 a prakticky bolo rozhodnuté. Dandy hralo veľmi efektívne a priamočiaro, trestalo každú chybu súpera, presadili aj netradiční strelci ako Hodas J., najlepším hráčom určite Hanzel za 4 + 4. Rajec herne výrazne prepadol, absentovali akékoľvek svetlé momenty, neobvykle veľa chýb vyrobila obrana, Škorvánek inkasoval väčšinou do prázdnej bránky. Duel mal byť ozdobou dňa, ostalo iba pri očakávaniach. Krátke zhodnotenie od Aďa Miškeho.

HBC VLKY - Krásno Sparrows 0:5 (0:1, 0:1, 0:3), góly: - A. Greguš 2, M. Jakubec, D. Vaňovec, J. Čarada . HBK CEIT - HBK KNM Predators 6:3 (1:0, 4:1, 1:2), góly: S. Prašek 3, M. Palarec 2, J. Niník - I. Dupkala, M. Ochodničan, M. Mečiak . HBC Rosina - HBK SHARKS LODNO 8:3 (4:0, 3:1, 1:2), góly: A. Lipovský 3, A. Danaj 2, E. Kuna 2, Ľ. Šustek - M. Holeša, R. Macejko, D. Vlček . DANDY Group - HBC Rajec 10:2 (4:0, 3:2, 3:0), góly: M. Hanzel 4, J. Hodas 2, J. Galbavý 2, P. Holák, A. Miške - M. Lednický, M. Hodás .


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.