SHbE: prvý extraligový hetrik chutí vždy výnimočne

SHbE: prvý extraligový hetrik chutí vždy výnimočne

Hokejbalisti Ružinova skončili vo vlaňajšej sezóne na siedmom mieste, čo bolo najhoršie umiestnenie klubu v jeho dlhoročnej histórii. Aj v tejto sezóne sa však Ružinovčania trápia a vyzerá to tak, že budú do posledného kola bojovať o účasť v play off. Posledný zápas proti Pohroniu však ukázal hráčom cestu, ktorá by doň mohla viesť. Po rekordnom víťazstvom v pomere 14:0 sa však napriek očakávaniu veľká radosť nekonala.

"Súper prišiel v malom počte hráčov, preto naša radosť z víťazstva nie je až taká veľká. Oveľa viac sebavedomia by nám dodala výhra nad silnejším súperom. Oveľa viac nám pomohli tieto tri body po psychickej stránke," zhodnotil pozápasové dojmy Cyril Holeš.

Tento mladý útočník Ružinova sa v zápase zaskvel šiestimi bodmi, keď tri góly strelila na rovnaký počet prihrával. Stal sa tak hlavnou hviezdou zápasu i celého extraligového kola.

"Je to príjemný pocit streliť v extralige hetrik. Avšak ja na prvé miesto kladiem tímový úspech a ihneď by som ho vymenil za body, ktoré nám chýbajú do play off," skromne okomentoval Holeš svoj strelecký úspech a dodal: "Verím, že aj ostatným spoluhráčom, ktorí v zápase nazbierali viac bodov, sa týmto pádom v koncovke navýši sebavedomie."

Ako povedal Holeš, streliť hetrik v extralige nie je iba príjemné, ale pri vyrovnanosti tímov to značí aj hráčovú individuálnu vyspelosť. Každé mužstvo má na podobné "vylomeniny" sadzobník, Ružinov nie je výnimkou.

"Na najbližšom tripe by som mal spoluhráčov pozvať na pivo, hádam na to dovtedy zabudnú," smial sa kanonier ostatného kola.

Ten najbližší trip nebudú mať hráči Ružinova vôbec ľahký. Čakajú ich totiž súperi z východu republiky, ktorí taktiež bojujú o účasť vo vyraďovacej časti.

"Vieme, že aj im ide o to isté, o čo nám. Preto musíme podať stopercentný výkon, aby sme nejaké body priniesli domov," dúfa Cyril Holeš.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.