Klamstvá a hlúpe klebety na adresu Žirafy.

Klamstvá a hlúpe klebety na adresu Žirafy.

Neodpustím si malé zamyslenie. Neviem, či je to práve v súvislosti s prebiehajúcou prezidentskou kampaňou, ale mnohí z nás sa akoby naučili „papagájovať“, doslova. Čokoľvek počuté vnímajú ako „zaručenú a nespochybniteľnú informáciu“ až do takej miery, aby sa zamysleli nad jej zjavne vyprázdneným obsahom. Čo je ešte smutnejšie, neraz sú takýmito „spoľahlivými“ šíriteľmi, prepáčte za výraz, zjavných hlúpostí a klamstiev, osoby s vysokoškolským vzdelaním.

Za ostatné týždne som zažil mnoho stretnutí s vami, vypočul som si nespočet vašich názorov. Stále častejšie sa objavovala jedna spoločná téma, na ktorú považujem za potrebné reagovať. Zhodne ste konštatovali, že bez poznania detailov nebolo možné k danej situácii zaujať stanovisko: „Vraj sme z telocvične na V. Javorku rozpílili a ukradli futsalové bránky, a rovnako sme urobili aj s ochrannými sieťami.“

V príbehu Žirafy som už zažil mnohé, ale takéto „myšlienkové“ pochody určite patria k tragickým top favoritom. Autori týchto úvah sú na míle vzdialení od znalosti procesu delimitácie majetku pri zrušení organizácie. V zmysle odovzdávacích protokolov sme mestu Žilina vrátili to čo mu patrilo. Všetko ostatné sme museli k 31.7.2013 vysťahovať a vypratať. To sa týkalo aj spomínaných bránok a ochranných sietí. Nikdy nepatrili do majetku ŠH na V. Javorku resp. mestu Žilina. Akékoľvek nárokovanie je hlbokou neznalosťou, klamstvom, zavádzaním.

Bránky aj ochranné siete sme zabezpečili ako súkromná organizácia z vlastných prostriedkov ešte v roku 2007, pre potreby delenia ihrísk v zaniknutej ŠH na Bôriku (viď foto zo stretnutia futsalovej žirafa ligy). Mesto si tak chýbajúce vybavenie obstaralo nanovo v septembri 2013 a po svojom. Cez sprostredkovateľov a len za jednoduché zavesenie sietí neváhalo uhradiť faktúru na 600,- € (slovom šesťsto) !!! Za prácu pre troch ľudí na poldruha dňa, aj s postavením mobilného lešenia. Paradoxne, Žirafa v roku 2009 (pri výstavbe ŠH na V. Javorku) obsiahla tieto práce vo vlastnej réžii, bez zbytočných sprostredkovateľov a dodatočných nákladov.

Netuším, aká je motivácia takýchto neprávd. Viac ako o adresátovi veľa napovedajú práve o ich autorovi. Ak ste sa aj vy stretli s podobnými informáciami, tak ma neváhajte kontaktovať. Na čokoľvek odpoviem elektronicky, aj osobne (cepec@zirafa.sk, 0910 909 268).

„Múdri hovoria, aby niečo povedali, blázni rozprávajú, len aby vraveli.“ (Platón)


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.