SHbE: v sobotu na krídle, v nedeľu v bráne

SHbE: v sobotu na krídle, v nedeľu v bráne

Kto sa bol pozrieť na víkendové vystúpenia Pohrončanov, nemohol veriť vlastným očiam. Kým v sobotu sa N-Sport porúčal z Komety po rekordnom debakli 21:1, v nedeľu vytrápil veľkého favorita z Martina natoľko, že ten sa o jednogólové víťazstvo triasol do posledných sekúnd. Pohrončania sa pritom od soboty líšili iba pár menšími a jednou veľkou zmenou.

“V nedeľu sme prišli v podobnom počte ako v sobotu, ale k dispozícii sme mali pár kvalitnejších hráčov ako vo Vrútkach. Podobnú hanbu ako v sobotu si nikto z nás nepripúšťal. Martin podľa mňa zle nehral, ale my sme zo seba vydali naozaj všetko. Chalani hrali vynikajúco a plnili aspoň akú takú taktiku, ktorú sme si v šatni povedali. Prioritou bolo nedostať veľa gólov, nakoniec bol z toho pre nás výborný výsledok. Ak by sa k nám ešte priklonila šťastena,verím, že by sme nejaký bod Martinu zobrali,” vysvetlil obrovský výkyv formy Pohronia gólman Martin Sýkorka.

A v čom bola tá veľká zmena oproti sobote? Gólman Sýkorka sa totiž predstavil vo Vrútkach rovnako ako v Martine vo výstroji, no kým v nedeľu mal na sebe tú svoju tradičnú brankársku, v sobotu si obliekol hráčsku. Pri neúčasti mnohých hráčov musel totiž vypomôcť aj takýmto spôsobom.

“Ja si odmalička popri chytaní aj rád zahrám, takže som s tým nemal problém. Navyše keď chodíme v lete po turnajoch s partiou, striedame sa často v bráne s Janom Náterom a vždy jeden z nás dvoch hrá. V tom zápase vo Vrútkach nám išlo v podstate už len o česť, takže veľký stres som nemal. Ale sám si priznám, že zápas som mohol odohrať s väčším nasadením,” takto okomentoval svoj sobotňajší výkon netradičný hráč Pohronia v poli.

Sýkorka teda musel vymeniť brankársku hokejku za hráčsku, do bránky musel ísť Lacko. Pohľad na striedačku hostí neveštil nič dobré už pred zápasom, zápas napokon ku všetkej cti dohrali piati muži v poli.

„Michal Lacko je brankár, ktorý pôsobí v našej mestskej lige. Napriek tým mnohým gólom v našej sieti som nepremýšľal nad tým, že by som ho vystriedal. Chytal dobre, my sme ho však absolútne nepodržali,“ pokračoval Sýkorka.

Istý účastník baráže tak má o skúsenosť viac, i keď chváliť sa ňou zrejme veľmi nebude. Otáznikom v zostávajúcich dvoch kolách bude najmä motivácia.

„Ja osobne mám motiváciu pred každým zápasom a dokonca obrovskú. Extraligu totiž pravidelne chytám prvým rokom a každý zápas je pre mňa sviatkom. Preto je pre mňa smutné, že sme na pokraji vypadnutia z nej. Ak by sme sa aj zachránili, neviem kto by hral v ďalšej sezóne. Máme tu veľa kvalitných hráčov, či už v Banskej Bystrici, alebo vo Zvolene, ale nikto nemá záujem,“ povzdychol si gólman Pohronia a v slovách naznačujúcich rezignáciu pokračoval: „Ak by sme sa aj pozbierali všetci čo sme na súpiske a to nás je okolo štyridsať, tak neviem či by sme mali vôbec šancu proti súperovi, ktorý sa na baráž poctivo pripravuje už niekoľko mesiacov. Ak by sme navyše mali chodiť o rok po Slovensku desiati, neviem, či to vôbec má zmysel,“ zamyslel sa na záver Martin Sýkorka.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.