SHbE seniorov: Martinská kríza v nepravý čas

SHbE seniorov: Martinská kríza v nepravý čas

Martinskí hokejbalisti sa už mesiac potýkajú s krízou. Ich výsledky sú varovným signálom, no optimálna nie je zďaleka ani ich hra. K tomu sa navyše pridružili interné problémy v kabíne, ktoré vyvrcholili odchodom trénera Ďurisa. Čo sa za ťým skrýva a ako sa z krízy dostať von, o tom sme sa v krátkom rozhovore rozprávali s jedným najskúsenejších hráčov Imperialu Vitamins, útočníkom Pavlom Michnáčom.

Martin bol po jeseni jeden z ašpirantov na víťazstvo po základnej časti. Momentálne však mužstvo zrazili štyri prehry a iba jediná výhra, ktorá však pri momentálnej situácii Pohronia prísť musela. Aj tu však mužstvo malo od ideálu na míle ďaleko. Čo sa teda deje v Martine?

"Myslím, že sme padli do krízy. Ako to v športe chodí, takmer každé mužstvo si tým prejde počas sezóny. Nás to zastihlo teraz. Herne sme na tom neboli najhoršie, ale urážali sme šťastenu nepremenými šancami, čo nás stálo lepšie výsledky. Je čas s tým pohnúť a lepšia príležitosť ako v poslednom kole v derby proti Vrútkam hádam ani neexistuje."

Krízu Martina však znásobuje aj odchod trénera Ďurisa z lavičky kvôli nezhodám v kabíne, k tomu sa pridali aj Lupták so Sumkom, ktorí údajne už odovzdali veci. Treba teda prečistiť vzduch aj v šatni?

"To su interné záležitosti klubu, ktoré preberať nebudem. Je to len na nás, ako sa s tým vysporiadame a či dokážeme nájsť našu stratenú tvar z jesene. Je na to najvyšší čas a urobíme pre to maximum."

Povráva sa, že do mužstva nie celkom zapadli aj posily, jednoducho to nie je ten Martin, ako bol na začiatku sezóny.

"To sa nedá tak povedať. Tréner hľadá optimálne zloženie formácií, aby aj chalani zapadli do kolektívu. Určite majú svoju kvalitu. Sezóna viacmenej začína az o týžden a ja verím, že budeme stopercentne pripravení."

Už sme spomenuli, že v sobotu vás čaká akási predpríprava na play off. Privítate Vrútky, teda súpera, ktorý vás čaká aj v prvom kole. Na Turci vie hádam každý, čo toto derby znamená. Bude to v sobotu o taktike, spoznávaní súpera, alebo sa do toho vrhnete ako sa hovorí "po hlave" a nemienite sa nijak šetriť?

"Atraktívnejšie zápasy v Turci, či už pre divákov, ale i pre nás hráčov asi nie sú. Ešte keď k tomu pripočítame prechod Peťa Jurošeka pred sezónou od nás práve do Vrútok, tak si zrejme všetci prídu na svoje. Bude to príprava pred štvrťfinále, ale na druhej strane si myslím, že sa natoľko dobre poznáme, že sa nemáme čím prekvapiť. Všetko je na trénerovi, akú naordinuje taktiku, ale určite zápas nevypustíme a budeme chcieť zvíťaziť, aj keď už v podstate nejde o nič."


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.