Vrlák si otvoril účet u seniorov, jeho gól prispel k dôležitému víťazstvu

Vrlák si otvoril účet u seniorov, jeho gól prispel k dôležitému víťazstvu

Kometa odštartovala play off víťazne. Na martinskom ihrisku sa jej podarilo v elektrizujúcej atmosfére udolať domácich po predĺžení, v ktorom rozhodol Lihan. Úvodný gól však strelil Jakub Vrlák, pre ktorého bol tento gól vôbec prvým medzi seniormi.

"V útočnom pásme sa po buly odrazila lopta medzi kruhy, dá sa povedať že rovno mne pod nohy. Ja som iba z otočky vystrelil a trafil presne," opísal svoju historickú chvíľku Vrlák, ktorému tento gól samozrejme starší spoluhráči určite v kabíne pripomenú.

"Ešte som sa nedozvedel, čo ma bude stáť, ale niečo určite áno. Momentálne mi to však nevadí a som rád, že som pomohol k víťazstvu."

V nedeľu to však boli domáci, kto držal opraty zápasu pevne v rukách. Imperial sa vyškriabal z posledných zápasových neúspechov a nadelil Komete poltucet.

"Bohužiaľ, v nedeľu sme hrali dobre prvých sedem minút, potom sme dostali tri rýchle góly v troch striedaniach za sebou. Martin bol na koni a potom sa nám už hralo ťažko. Cez prestávku sme si povedali, že skúsime ešte s výsledkom niečo urobiť, ale žialbohu sme dostali dalšie tri góly," sklamane opisoval priebeh nedeľnajšieho zápasu talentovaný mladík.

Vrlák je ďalším hráčom z výkladnej skrine mládežníckeho hokejbalu vo Vrútkach. Kometa dáva dlhodobo priestor aj mladým hráčom a tento ešte len osemnásťročný mladík nie je výnimkou. Tento univerzál odohral sezónu v extralige U19 na poste obrancu, medzi seniormi si však skúsil aj hru v útoku.

"V sobotu som hral útoku, v nedeľu v obrane. Za mužov som zatiaľ hral dvakrát v útoku a raz v obrane. V "devätnástke" som hral celu sezónu na poste obrancu," vysvetľuje Vrlák a dodáva: "Je to pre nás veľká škola a skvelá skúsenosť, že môžme hrať najvyššiu súťaž už v takom mladom veku. Sme radi, že dostávame príležitost a my sa trénerom snažíme odvďačiť dobrými výkonmi."

Cez víkend sa vo Vrútkach očakáva opäť vypredaná aréna, diváci budú búrlivo hnať domácich vpred. Hráči však nesmú podľahnúť atmosfére, tretí zápas bude nesmierne dôležitý.

"Určite by sme chceli vyhrať dva krát doma a postúpiť, ale vieme že to bude veľmi ťažké. Musíme sa dobre pripraviť a dúfam, že nás poženú aj diváci tak, ako to bolo v Martine, kde ich bolo naozaj veľa. Spravíme všetko pre t,o aby sme rozhodli na domácom ihrisku," uzavrela optimisticky veľká nádej Vrútok.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.