Rozhovor s víťazom súťaže produktivity sezóny 2013/14

Rozhovor s víťazom súťaže produktivity sezóny 2013/14

Ivan Škultéty ovládol v tejto sezóne tabuľku produktivity v základnej časti. O tom sme vás informovali iba nedávno. A práve s víťazom tejto prestížnej súťaže sme sa pozhovárali po prvých zápasoch play off, v ktorom sa Pruské stretlo v súboji o postup do ďalšieho kola. Ivan v našom rozhovore hovorí o svojich najbližších cieľoch, osobných i tímových. Opatrne sme otvorili i tému - reprezentácia.

Stal si sa víťazom súťaže produktivity, ku ktorému ti samozrejme srdečne blahoželáme. Ako vnímaš tento úspech?

"Je veľmi príjemné, že sa mi podarilo vyhrať. Je to také malé zadosťučinenie, keď už sa nášmu tímu nepodarilo skončiť na 1.mieste v tabuľke."

Ktorý zápas v základnej časti bol pre teba najvydarenejší?

"Bodovo asi doma s Jokeritom a herne pravdepodobne v Skalici, kde sa mi podarilo streliť dva góly a to sa v Skalici nestáva často. Teda aspoň mne nie (úsmev)."

Ruku na srdce, sledoval si počas sezóny vývoj na špici produktivity?

"Samozrejme, že som videl nejaké priebežné výsledky. Máme v tíme Šiša (Martin Šišovský), ktorý všetko sleduje a reportuje, takže či človek chce, alebo nie, dozvie sa."

Vlani si nazbieral 31 bodov, tento rok si k nim pridal ďalších osem. Cítiš aj ty sám, táto sezóna bola pre teba lepšia?

"Celkovo sme v mužstve mali celú sezónu pohodu a to sa potom odzrkadlí aj na výkonoch. Okrem prvých 3 zápasov na jar, kedy sme mali ako útok menšiu krízu sme sa celú sezónu bavili hokejbalom. Takže moja odpoveď je áno, bola lepšia."

Ak by mal Ivan Škultéty brániť Ivana Škultétyho, kde by začal? Môžeš okrem toho prezradiť svoje slabiny, resp. v čom by si sa ešte chcel zlepšiť?

"Na prvú časť otázky odpoviem po playoff a kde by som sa chcel zlepšiť? Pred sezónou som mal ciel zlepšiť zakončenie a byť menej vylučovaný. Čiastočne sa mi to podarilo, ale je ešte čo zlepšovať."

Nielen v posledných zápasoch, ale i počas celej sezóny bezchybne fungovala tvoja spolupráca s Adamom Fumačom. Tvoríte najgólovejší záprah v extralige. Vieš povedať, prečo sa vám tak darí?

"S Adamom sa poznáme ešte z obdobia, keď sme spolu hrali ľadový hokej a to už je poriadne dávno. Vtedy on stál v bráne a ja som si na ňom robil sebavedomie na tréningoch (úsmev). Ale vážne, hráme spolu hokejbal už skoro osem rokov a hneď od začiatku sme si sadli, vieme čo robí jeden a čo ten druhý. Nie je to prvá sezóna, kedy nám to fungovalo a ja dúfam, že ešte zopár ich bude."

V prvom kole play off ste privítali Považskú Bystricu, ktorá má po Nitre najlepšiu jar so všetkých tímov. Môžeš povedať po prvých dvoch zápasoch, že oprávnene?

"Náhoda to určite nie je. Považská ukázala,že je silný súper. Nehrá pekný hokejbal, ale veľmi účelný a tak sa playoff hrá. Poučili sme sa a vieme, čo musíme hrať, keď si chceme zahrať v semifinále."

Budete sa snažiť sériu rozhodnúť už cez víkend na Považí, alebo predpokladáš, že sa ešte stretnete v Pruskom?

"Takto vôbec nerozmýšľam. Všetci sa sústredíme na sobotu a to, aby sme sa ujali vedenia. Čo bude po tom uvidíme."

Svojimi výkonmi si si vypýtal pozornosť reprezentačného trénera Ďurisa. Očakávaš v kútiku duše pozvánku do jedného z prípravnýh kempov pred MS, ktoré sa budú konať v roku 2015 vo švajčiarskom Zugu?

"Myslím si, že zahrať si v reprezentačnom drese je cieľom každého hokejbalistu, ale samozrejme k tomu nestačia iba body. Na Slovensku je veľa výborných hráčov a bude záležať, kto ako zapadne do trénerovej koncepcie. Ja sa budem snažiť aj v ďalšej sezóne zlepšiť a ak príde šanca, pobijem sa o ňu."


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.