Extraliga Žilina: v nedeľu u majstra.

Extraliga Žilina: v nedeľu u majstra.

Zaujímavý dvojkolový víkend bude pokračovať aj v nedeľu. Ak sa žirafy v sobotu stretnú s tabuľkovým susedom o priečku vyššie (Profis, 7. miesto), o deň neskôr to bude rovnako „sused“ ale o stupienok nižšie. Na ihrisku úradujúceho majstra LG TPS Bratislava sa Žilinčania naposledy predstavili v rozhodujúcom, piatom zápase, štvrťfinále play-off v ostatnej sezóne. Po štvorici relatívne vyrovnaných zápasov prišla studená sprcha v podobe fiaska s hrozivým výsledkom 7:0 pre domácich. Bratislavčania pokorili žirafy aj v prvom meraní síl tejto sezóny, keď si z Považia odviezli všetky body po pohodlnej výhre 0:3. Podobne zložité to bude asi aj v nedeľu. V hlavnom meste sa zďaleka nepredstaví ideálna zostava, ale o to viac odhodlaná zabojovať. V improvizovanom zložení sa podarilo prekvapivo uspieť v Nitre (4:5 s.n.), možno „motyka vystrelí opäť“. Práve víkendový dvojzápas môže byť rozhodujúci pre postup do nadstavbovej časti. Vo vzájomných zápasoch sa paradoxne stretne celé kvarteto: Profis – 7 . miesto, Žilina – 8. miest, LG BA – 9. miesto, P. Bystrica – 10. miesto.

Lacko Michal, HBC Žirafa Žilina – kapitán: „V tomto meraní síl naozaj nemáme čo stratiť a môžeme len a len prekvapiť. Prvý duel hraný na našom ihrisku sme poľahky prehrali 0:3. Veľké očakávania nemáme, ale porazenecká nálada u nás nevládne, pretože hrať sa dá s každým súperom. Určite nastúpime v oklieštenej zostave ale nebude to „hodový zápas“a necháme na ploche všetko. LG TPS bude chcieť na domácom ihrisku uspieť, no my sa vynasnažíme im ich cieľ prekaziť.

 

Predpokladaná zostava Žilina: Šimo - Pavlorek, Krakovský, Hulín, Janísek, Turčan - Cíba, Lajčiak, Mokoš - Lacko, Kuna, Vojaský - Gamboš, Bestvina.  


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.