Tradičné derby s Martinom.

Tradičné derby s Martinom.

Pre Žilinčanov niet v extraligovom pelotóne iného kolektívu, ktorému by boli toľko dlžní. S tímom zo susedného Martina majú tragickú bilanciu v semifinálových sériách play-off. Okrem štyroch vyradení, nedokážu Martinčanov roky „zlomiť“ ani na ich ihrisku v zápasoch základnej časti. Rovnako tomu bolo aj v prvom meraní síl, keď Izoglobal dominoval v 5. kolo – 5:2. V sobotu sa už bude hrať pätnáste, tentoraz však na Závaží. Súperi majú úplne rozdielne „problémy“. Žirafy z deviateho miesta stále bojujú o účasť v nadstavbovej časti, Izoglobal, aktuálne na 4. priečke, stíha vedúce trio. Vzhľadom na tabuľkové postavenie tak musia žlto-zelení bodovať. Záver jesennej časti budú mať veľmi zložitý, po Martine príde Skalica a Ružinov. Diváci sa majú na čo tešiť.  

Lacko Michal, HBC Žirafa Žilina – kapitán: „Izoglobal Martin – klasický derby zápas v ktorom dopredu nie je nič isté. Je to súper ktorého dobre poznáme a vieme čo môžeme očakávať. V tíme vládne pohoda a odhodlanie popasovať sa o čo najlepší výsledok. Aj keď je favorit zápasu jasný, zbrane neskladáme – naopak budeme sa snažiť od prvej do poslednej minúty bojovať za naše farby. Do duelu nejdeme s tým, že ideme získať jeden bod ale pokúsime sa získať všetky tri. Stále nie je možné počítať s Michalom Dubovcom, ktorému Disciplinárna komisia zmenila nepodmienečný trest na podmienečný, ale až po štyroch zápasoch z celkové počtu 6. V bráne dostane šancu M. Krško. Budeme zrejme hrať na tri útoky a dve obranné dvojice. Útok je komplet, trošku nás však trápi obrana ale už aj v tomto smere máme pripravenú zaujímavú alternatívu. Dúfam, že na tento hokejbalový sviatok nás príde povzbudiť dostatočná divácka kulisa a po zápase budeme mať dôvod na radosť my“.  

 

Predpokladaná zostava Žilina: Krško – Pavlorek, Hulín, Lajčiak, Turčan – Dubovec A., Koštek, Slovák– Lacko, Kuna, Vojaský – Mokoš, Krakovský, Bestvina/Marjenka/Gamboš.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.