HEL U19: Vicemajster dal Čadci Stop!

HEL U19: Vicemajster dal Čadci Stop!

Rozbehnutý kysucký vlak, podporovaný žilinskou vagónkou, zastavil v stanici Považská Bystrica. Nedá sa povedať, žeby mu došlo palivo. Ani o cestujúcich nebola núdza, hoci vlakvedúceho by potešil kompletný realizačný tím. To čo vlak zastavilo, bola pravdepodobne „povinná jazda“, ktorá čaká každé úspešné ťaženie... (Foto: Milan Yetti Kováčík)

Poučiť sa z prehry je majstrovstvo. Dnes mali naši chlapci možnosť opäť bodovať. Po prvom inkasovanom góle od Romana Kalaša, sa do konca prvej tretiny domáci Double team nedostal za červenú čiaru. Gabčo, Čík, Masný aj Vlček mohli rozvlniť sieť. Držali tempo aj loptičku na súperovej polovici a svojich hokejkách. Nestalo sa. Čo nechytil Martišek, to sme poslali mimo konštrukciu brány.Druhá časť hry mala obdobný obraz. Najmä presilové hry mohli byť ozdobou ofenzívy hostí. Opäť nezapršalo, hoci sa v Považskej Bystrici mračilo od začiatku do konca zápasu. Niekoľko jedovatých striel vyslali naši obrancovia. Tesne po buly strieľal Tomáš Bajánek, alebo jeho kolega Martin Koričár. Dobre zložená presilová formácia, citlivo upravená Michalom Dubovcom, dočasným koučom hostí, nemala súdené premeniť. Čo hosťom stačilo, bolo odpútať sa a vystreliť.

Druhý a tretí gól padli po strele zo strednej vzdialenosti. Gól na 3:0 padol so sirénou. Mierne podchladený Daniel Kupka, nereagoval tak, ako sme zvyknutí. Hoci mu domáci príležitostne podkurovali. Na dnešný zápas bude chcieť veľmi skoro zabudnúť.

Až v tretej tretine sa podarilo rozvlniť sieť domácich. Nikým neatakovaný Martin Koričár mal pred sebou voľný priestor. Dostal loptičku pod kontrolu, podišiel hlbšie za modrú čiaru a Martišek mohol vyťahovať teplomer z brány – 3:1. Pekná strela ťahom rozjasala čadčiansku striedačku. Červeno-čierni ešte cítili šancu uspieť. Krátke striedania ich mali dostať do tempa. Žiaľ, viac gólov už nepadlo až na jeden a ten pečatil skóre na konečných 4:1 pre vicemajstra. Milan Demko neudržal útočné pásmo. Ako to býva zvykom, za posledným hráčom sa ukrýva veľký priestor. Do neho si nabehli Marikovec s Majtánom a druhý menovaný poslal loptičku za skrehnutého Kupku. Posledné dve príležitosti patrili domácim. Prvú ešte dokázal náš brankár kryť, no na druhú už nedosiahol. Gól však padol po zaznení klaksónu a tak ostalo skóre zápasu nezmenené.

HEL U19

Sobota, 29. 10. 2016

Hbc Double team Považská Bystrica – HBK Čadca 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Gól (asistencie): 02:42 Roman Kalaš, 24:36 Roman Kalaš (Adrián Marikovec), 29:59 Kristián Balušík (Adrián Marikovec), 40:21 Kristián Majtán (Adrián Marikovec) – 35:50 Martin Koričár. Strely: 15/24. Vylúčenia na 2 min.: 3/4. Presilové hry a oslabenia: 0/0. Brankári: Patrik Martišek (95,83 %) – Daniel Kupka (73,33 %). Hráči zápasu: Adrián Marikovec – Martin Koričár.

Zostava HBK: Daniel Kupka – Martin Mikula, Milan Demko, Martin Koričár, Tomáš Bajánek – Matúš čík, Adrián Masný, Samuel Gabčo – Dávid Kulla, Matej Kučák, Martin Vlček. Tréner: Tomáš Urbaník.

HBK Čadca priviezol do cieľa DC Jomis s. r. o. (www.dcjomis.sk )


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.