Futsal Žirafa Žilina: zjednotenie „sporných“ momentov.

Futsal Žirafa Žilina: zjednotenie „sporných“ momentov.

Po desiatich odohraných týždňoch 13. ročníka JOMA Futsalová Žirafa Liga Žilina 2016/17 neraz na ihrisku vedieme diskusie na rovnakú tému, alebo sa pýtate na tie totožné náležitosti registrácie. Urobili sme krátky sumár najdôležitejšieho, predídeme tým zbytočným slovným sporom a zároveň budete mať aj rýchly návod ako postupovať:

  • 1. Za prešľap pri zahrávaní autu sa považuje, až keď máte celú plochu chodidla (na ktorom stojíte), v ihrisku. Čiastočné postavenie v ihrisku, nie je prešľapom. Lopta nesmie byť v pohybe, musí stáť, pričom môže byť až 30 cm od ihriska (nemusí byť na autovej čiare).
  • 2. Striedanie hráčov počas hry realizujte na úrovni striedačky, napomôžu vám aj čierne pásky, ktoré vymedzujú územie na to určené.
  • 3. Zo stredového bodu ihriska (po inkasovanom góle), sa lopta rozohráva vždy DOPREDU. Pri futbale už došlo k úprave, keď lopta môže smerovať aj dozadu, futsalové pravidlá sa ale nezmenili.
  • 4. Nepriamy kop nie je kumulovaným faulom, čiže sa nepripočítava k trestom na tabuli. Patrí medzi ne napr. dvojité hranie brankára, nesprávne striedanie, úmyselná „malá domov“, bránenie v hre, „šľapák“ ale bez fyzického kontaktu so súperom, bránenie súperovi hraním na zemi, ... .
  • 5. Za dvojité hranie brankára sa považuje situácia, keď medzi jeho prvým a druhým kontaktom s loptou (zákrok pri strele sa nepočíta), nebola prerušená hra ani dotyk hráča súpera. Nestačí aby lopta prešla za stredovú čiaru, tak to bolo v pravidlách pred 4 či 5 rokmi.
  • 6. Každý aktér na ihrisku musí mať holenné chrániče.
  • 7. V prípade rovnakých farieb dresov oboch tímov sú povinní sa farebne odlíšiť hráči „HOSTÍ“. Znamená to, že by si mali obliecť rozlišovacie tielka, ktoré sú k dispozícii pri stolíku časomerača. Niekedy sa však dokážete bez reptania zmysluplne dohodnúť, ak je hráčov domácich menej ako súpera, tak viete byť flexibilní, vďaka :-).
  • 8. Hrať v súťaži súčasne za dva rôzne tímy je možné, avšak iba v prípade, že je to A resp. B tím. Administratívne to znamená prispôsobený názov A aj B tímu, druhá registrácia hráča, vrátane druhého poplatku. Takýto hráč môže potom hrať aj v jeden deň za oba tímy.
  • 9. Nového hráča môžete dopísať na súpisku kedykoľvek, stačí jeho iniciály zaslať na futsal@zirafa.sk, zaplatiť štartovné, podpísať prihlášku.
  • 10. Prestupy/hosťovania môžete riešiť rovnako prostredníctvom emailu futsal@zirafa.sk.

Vďaka za rešpektovanie, v prípade akýchkoľvek otázok môžeme opäť podebatovať na ihrisku :-), 0910 909 268 (k.čepec), alebo využite email futsal@zirafa.sk, prípadne facebook.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (1)

knapo napísal:

Na obrázku nevidím autovú čiaru, ak sa nemýlim tak má mať šírku asi 8cm alebo viac :) Šovič

Pridané: 14.12.16 10:22.
Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.