Žirafa Žilina: obhliadnutie sa za I. ligou.

Žirafa Žilina: obhliadnutie sa za I. ligou.

JOMA Futsalovej Žirafa Ligy Žilina má za sebou už 13. sezónu. Tie najlepšie tímy, zo 70 členného pelotónu súťaže, sa pokúšajú vyhrať najvyššiu ligu, ktorou je – seniori I. Dlhodobo sa ale o najvyšší piedestál delia predovšetkým dva výbery – Juventus a Bánová. Inak tomu nebolo ani v uplynulej sezóne.

Juventus Lipino Žilina A zvládol obhajobu titulu bez straty jedného jediného bodu. To sa nepodarilo žiadnemu inému družstvu v súťaži. Väčšinou to bolo aj s bezpečným gólovým náskokom. Tesné, jednogólové výhry, mal iba proti MPR, Deportivu a Doxxu. Úspešne sa darilo aj vďaka výkonom Michal Németha, ktorý ovládol všetky individuálne štatistiky.

Striebro, rovnako ako naposledy, znova pripadlo Bánovej. Prehrali iba dvakrát, s kým iným ako s Juventusom. V prvom zápase hrala príliš otvorene, tradične s brankárom v poli. V odvete doplatila na oklieštenú zostavu, s ktorou sa trápila striedavo počas celej sezóny. Ktovie či to aj preto nebude ich posledná. Jadro tvoria hráči futbalového tímu Bánová, ktorý bude mať premiéru v III. lige.

Po nepopulárnej štvrtej priečke z 2017/18, sa opäť na bronzový post posunul Doxx Žilina. Dlho to tak nevyzeralo, ale Doxx si trpezlivo hral svoje, aj v čase keď bolo na koni Deportivo, ktoré bolo herným prekvapením ligy.

Ako už bolo spomenuté vyššie, hráčskej individuálne štatistiky ovládol Mišo Németh. Jeho „bodové“ zisky nepotrebujú ďalší komentár. Len pre ilustráciu, podieľal sa na 64 gólov Juventusu, z celkového počtu 142. Paradoxne ale najviac víťazných gólov (rozdielových) strelil Domino Ostrák (Doxx) – 4.

Medzi brankármi sa najviac darilo Tomášovi Dorčíkovi z Doxxu, ktorý relatívne tesne zdolal druhého Peťa Kosu (Bánová). Ten však viac obľubuje hru v poli a chytanie je až sekundárna činnosť. J

Všetky štatistiky nájdete už tradične na web stránke ligy http://futsalzirafa.sportvin.sk/liga/seniori1/statistiky.


Najlepší strelec JFŽL Žilina seniori I.:

Michal Németh (JuventusLipino Žilina A) 15 zápasov 38 gólov


Najlepší nahrávač JFŽL Žilina seniori I.:

Michal Németh (JuventusLipino Žilina A) 15 zápasov 26 asistencií


Najužitočnejší hráč JFŽL Žilina seniori I.:

Michal Németh (JuventusLipino Žilina A) 15 zápasov 38 gólov 26 asistencií 64 bodov


Najlepší brankár JFŽL Žilina seniori I.:

Tomáš Dorčik (DOXX ŽILINA A) 13 zápasov 82.58% úspešnosť

Ďakujeme všetkým aktérom za účasť, časomeračom a rozhodcom za priebeh zápasov. Spomenúť musíme aj partnerov, bez ktorých by sme podujatie iba ťažko organizovali: respect. , VÚC Žilina a grantový systém Mesta Žilina.

Oddýchnite si cez prázdniny, registráciu na novú sezónu 2019/20 odštartuje v polovici augusta. Všetko potrebné už čoskoro na stránkach súťaže http://futsalzirafa.sportvin.sk/.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.