ODPOČÍVAJ V POKOJI JOZEF KYSACKÝ

ODPOČÍVAJ V POKOJI JOZEF KYSACKÝ

„Nevieme ani dňa, ani hodiny, ...

S Jojkom sme si písali v marci. Zaprial som mu všetko dobré k meninám. Vzápätí odpísal: „ďakujem veľmi pekne kajo :-), moc si to vážim, drž sa :-).



„moc si to vážim“

Veľmi sa tešil na futsal a dúfal, že sa čoskoro bude znova hrať. Tak pokračovala naša komunikácia. Veď z paluboviek JOMA Futsalovej Žirafa Ligy Žilina sme sa poznali. Prvýkrát sa v halovkách objavil10. októbra 2010. Vtedy ešte za tím KMF Rajecká Lesná. V stretnutí prvého kola podľahli Orange FF 2:5 http://futsalzirafa.sportvin.sk/liga/seniori5/zapas/461.

Počas siedmych sezón odohral 113 zápasov.



„moc si to vážim“

Zahral si vo viacerých tímoch až prišiel v roku 2017 „projekt“ FriWald, ktorý stvorili spolu s Erikom Mackom. V tomto družstve „sa našiel“. To možno bolo to, čo si celé tie roky predstavoval. Hrdo zastupovať svoj tím, ktorý mu bol srdcom blízky, lebo tam mal svojich, ku ktorým mal blízko, ktorých si vážil.



„moc si to vážim“

Tie slová „moc si to vážim“, neboli v jeho prípade iba akýmsi klišé. Vystihovali podstatu jeho vnímania a následného správania. Ako hrdý „FríWalďák“ sa prišiel pozdraviť pred každým zápasom, podať ruku, prehodiť pár slov, ktoré ale neboli len zdvorilostnými frázami. On si vážil, že sa niečo organizuje, že sa niečo deje a, že k tomu treba pristupovať zodpovedne a pokorne.



„moc si to vážim“

A aj keď si so spoluhráčmi, pod vplyvom zápasových emócií, povedali na lavičke čokoľvek nepríjemné, bolestné, za každých okolností ich mal rád, aj keď to v tom momente tak nevyzeralo. Rád vyhrával, ale nie za každú cenu. Bezhraničná snaha zvíťaziť mala vždy svoje limity, lebo si vážil nielen svojich spoluhráčov, ale aj protihráčov. Na prvom mieste bol vždy rešpekt k súperovi, ako ku človeku. Ospravedlnenie za nechcený faul, podanie lopty, odovzdanie spornej lopty, priznanie sa k chybe, ... . Plejáda malých detailov, ktoré ukazovali, že na prvom mieste je byť človekom a až potom víťazným hráčom. Túto pečať má celý kolektív FriWaldu. Tvrdí chalani, neuhnú zo žiadneho súboja, zdatní ale vždy korektní, slušní, so športovými gestami, s rešpektom ku všetkým aktérom na ihrisku.



Moc si Ťa vážim

Ďakujem Bohu, že som Ťa mohol spoznať. Ďakujem, za tých množstvo drobných gest, ktoré „smrdeli človečinou“. Za všetky tie drobnosti. Určite si si nosil nejednu starosť, ale vo vnútri bolo vždy dobré srdce, ktoré malo rado ľudí, život, futsal, ... . Taký odkaz, tu nielen pre mňa, zanechávaš. Človečinu aj v situáciách, keď to na ihrisku neraz iskrilo, ale Ty si si ju dokázal zachovať, nehľadiac na oprávnené emócie. Tvoju jednoduchú, obyčajnú ale dobrácku človečinu si budem pamätať. Odpočíval v pokoji Jozef.


Na veľkonočný pondelok (13.4.2020) sa stal JOZEF KYSACKÝ (26 rokov) obeťou tragickej dopravnej nehody https://myzilina.sme.sk/c/22382257/rajecka-lesna-mlady-chodec-neprezil-zrazku-s-osobnym-autom.html .

.

.

Malá futsalová spomienka. Počas 12. ročníka JOMA Futsalovej Žirafa Ligy Žilina, v sezóne 2018/19, sa nenašiel dramatickejší obrat priebehu zápasu, ako tomu stalo v osemfinále play-off futsalového Žirafa Pohára 2019, v žilinskej ŠH na Bôriku 28. júna 2019, medzi FriWald (6.) - FC Manolo Team Žilina (12.) 6:5 p.p.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.